We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Prayerful waiting on God is indispensable to effective service. Like the time-out in a football game, it enables us to catch our breath and fix new strategy. As we wait for directions, the Lord frees us from the tyranny of the urgent. He shows us the truth about Himself, ourselves, and our tasks. He impresses on our minds the assignments He want us to undertake. The need itself is not the call; the call must come from the God who knows our limitation. 'The Lord pities those who fear Him. For He knows our frame; He remembers that we are dust' (Psalm 103:13-14). It is not God who loads us until we bend or crack with an ulcer, nervous breakdown, heart attack, or stroke. These come from our inner compulsions coupled with the pressure of circumstances.
Charles Hummel

For if [a Christian] cannot thank and praise God as well in calamities and sufferings as in prosperity and happiness, he is as far from the piety of a Christian as he that only loves them that love him is from the charity of a Christian. For to thank God only for such things as you like is no more a proper act of piety than to believe only what you see is an act of faith. Resignation and thanksgiving to God are only acts of piety when they are acts of faith, trust and confidence in the divine goodness.
William Law

Bible – hungarian – Biblica® Nyitott Újszövetség: élet, igazság és világosság JELENÉSEK 20

20
És láttam egy angyalt leszállni a mennyből, akinél a mélység kulcsa volt, és egy nagy lánc a kezében.
És megfogta a sárkányt, azt a régi kígyót, aki az ördög és a sátán és megkötözte ezer esztendőre.
És a mélységbe vetette és bezárta azt és bepecsételte, hogy többé el ne hitesse a népeket, amíg el nem telik az ezer esztendő, azután el kell oldoztatnia egy kis időre.
És láttam királyi székeket, és leültek azokra, és ítélő hatalmat kaptak azoknak a lelkei, akiknek fejüket vették a Jézusról való bizonyságtételért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre, ezek életre keltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.
A többi halott nem kelt életre, amíg el nem telt az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.
Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. Ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem Istennek és Krisztusnak papjai lesznek, és uralkodnak vele ezer esztendeig.
És amikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadul fogságából.
És kimegy, hogy elhitesse a föld négy sarkán lévő népeket, Gógot és Magógot, hogy összegyűjtse őket háborúra, akiknek száma, mint a tenger fövénye.
És felvonultak széles e földön és körülvették a szentek táborát és a szeretett várost, de Istentől, a mennyből tűz szállt le és megemésztette azokat.
10 És az ördög, aki elhitette őket, a tűz és kénkő tavába vettetett, ahol a fenevad és a hamis próféta van és kínozzák őket éjjel és nappal örökkön örökké.
11 És láttam egy nagy fehér királyi széket, és a rajta ülőt, akinek szeme elől eltűnt a föld és az ég, úgyhogy helyük sem volt található.
12 És láttam a halottakat, nagyokat és kicsiket, állni Isten előtt, és könyveket nyitottak ki. Kinyitottak egy másik könyvet is, amely az élet könyve, és a halottakat azokból ítélték meg cselekedeteik szerint, amik a könyvekbe voltak írva.
13 És a tenger kiadta a benne lévő halottakat, és a halál és a pokol is kiadta az ott lévő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint.
14 A halál és pokol belevettetett a tűz tavába. A tűz tava a második halál
15 És ha valaki nem volt beírva az élet könyvébe, azt a tűz tavába vetették.

<.htm>