We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

If the Bible doesn't mean exactly what it says, if we say it doesn't mean what it says, then to what authority do we turn to find out what it does mean?
John MacArthur

Most North American Christians have things so good right here in this world that they don’t really know what it is to long for heaven. God has blessed us with an abundance of earthly comforts – more than any prior generation in history. There is a danger that we become so comfortable in this life that we forget we are but strangers and pilgrims in this world. Like Abraham, we’re supposed to think of ourselves as vagabonds here on earth, looking for a city with eternal foundations, whose builder and maker is God (Heb. 11:10)… I often meet Christians who live as if heaven would be an unwelcome intrusion into their busy schedule – an interruption of career goals or holiday plans.
John MacArthur

FREE Online Serbian Bible. Exodus Chapter 8:1-32.

Main Index: Serbian Bible

 

Exodus 8

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]
[32]
[33]
[34]
[35]
[36]
[37]
[38]
[39]
[40]

EX 8:1 I reèe Gospod Mojsiju: Idi k Faraonu, i reci mu: Ovako veli Gospod: Pusti narod moj, da mi posluži.
EX 8:2 Ako li neæeš pustiti, evo æu moriti svu zemlju žabama.
EX 8:3 I reka æe se napuniti žaba, i one æe izaæi i skakati tebi po kuæi i po kleti gde spavaš i po postelji tvojoj i po kuæama sluga tvojih i naroda tvog i po peæima tvojim i po naævama tvojim;
EX 8:4 I na tebe i na narod tvoj i na sve sluge tvoje skakaæe žabe.
EX 8:5 I reèe Gospod Mojsiju: Kaži Aronu: Pruži ruku svoju sa štapom svojim na reke i na potoke i na jezera, i uèini nek izadju žabe na zemlju misirsku.
EX 8:6 I pruži Aron ruku svoju na vode misirske, i izadjoše žabe i pokriše zemlju misirsku.
EX 8:7 Ali i vraèari misirski uèiniše tako svojim vraèanjem, uèiniše te izadjoše žabe na zemlju misirsku.
EX 8:8 A Faraon dozva Mojsija i Arona i reèe: Molite Gospoda da ukloni žabe od mene i od naroda mog, pak æu pustiti narod da prinesu žrtvu Gospodu.
EX 8:9 A Mojsije reèe Faraonu: Èast da ti je nada mnom! Dokle da mu se molim za te i za sluge tvoje i za narod tvoj da odbije žabe od tebe i iz kuæa tvojih, i samo u reci da ostanu?
EX 8:10 A on reèe: Do sutra. A Mojsije reèe: Biæe kako si kazao, da poznaš da niko nije kao Gospod Bog naš.
EX 8:11 Otiæi æe žabe od tebe i iz kuæa tvojih i od sluga tvojih i od naroda tvog; samo æe u reci ostati.
EX 8:12 I otide Mojsije i Aron od Faraona; i zavapi Mojsije ka Gospodu za žabe koje beše pustio na Faraona.
EX 8:13 A Gospod uèini po reèi Mojsijevoj; i pocrkaše žabe, i oprostiše ih se kuæe i sela i polja.
EX 8:14 I na gomile ih grtahu, da je smrdela zemlja.
EX 8:15 A kad Faraon vide gde odahnu, otvrdnu mu srce, i ne posluša ih, kao što beše kazao Gospod.
EX 8:16 A Gospod reèe Mojsiju: Kaži Aronu: Pruži štap svoj, i udari po prahu na zemlji, nek se pretvori u uši po svoj zemlji misirskoj.
EX 8:17 I uèiniše tako: Aron pruži ruku svoju sa štapom svojim, i udari po prahu na zemlji, i postaše uši po ljudima i po stoci, sav prah na zemlji pretvori se u uši po celoj zemlji misirskoj.
EX 8:18 A gledaše i vraèari misirski vraèanjem svojim da uèine da postanu uši, ali ne mogoše. I behu uši po ljudima i po stoci.
EX 8:19 I rekoše vraèari Faraonu: Ovo je prst Božji. Ali opet otvrdnu srce Faraonu, te ih ne posluša kao što beše kazao Gospod.
EX 8:20 A Gospod reèe Mojsiju: Ustani rano i izadji pred Faraona, evo, on æe izaæi k vodi, pa mu reci: Ovako veli Gospod: Pusti narod moj da mi posluži.
EX 8:21 Ako li ne pustiš narod moj, evo, pustiæu na tebe i na sluge tvoje i na narod tvoj i na kuæe tvoje svakojake bubine, i napuniæe se bubina kuæe misirske i zemlja na kojoj su.
EX 8:22 Ali æu u taj dan odvojiti zemlju gesemsku, gde živi moj narod, i onde neæe biti bubina, da poznaš da sam ja Gospod na zemlji.
EX 8:23 I postaviæu razliku izmedju naroda svog i naroda tvog. Sutra æe biti znak taj.
EX 8:24 I uèini Gospod tako, i dodjoše silne bubine u kuæu Faraonovu i u kuæe sluga njegovih i u svu zemlju misirsku, da se sve u zemlji pokvari od bubina.
EX 8:25 I Faraon dozva Mojsija i Arona, i reèe im: Idite, prinesite žrtvu Bogu svom ovde u zemlji.
EX 8:26 A Mojsije reèe: Ne valja tako; jer bismo prineli na žrtvu Gospodu Bogu svom što je neèisto Misircima; a kad bismo prineli na žrtvu što je neèisto Misircima na oèi njihove, ne bi li nas pobili kamenjem?
EX 8:27 Tri dana hoda treba da idemo u pustinju da prinesemo žrtvu Gospodu Bogu svom, kao što nam je kazao.
EX 8:28 A Faraon reèe: Pustiæu vas da prinesete žrtvu Gospodu Bogu svom u pustinji; ali da ne idete dalje; pa se molite za me.
EX 8:29 A Mojsije reèe: Evo ja idem od tebe, i moliæu se Gospodu da otidu bubine od Faraona i od sluga njegovih i od naroda njegovog sutra; ali nemoj opet da prevariš, i da ne pustiš narod da prinese žrtvu Gospodu.
EX 8:30 I otide Mojsije od Faraona, i pomoli se Gospodu.
EX 8:31 I uèini Gospod po reèi Mojsijevoj, te otidoše bubine od Faraona i od sluga njegovih i od naroda njegovog; ne osta ni jedna.
EX 8:32 Ali opet otvrdnu srce Faraonovo, i ne pusti narod.

 



Webnet77.com