We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Remember that you are a chosen and beloved child of God, destined for greatness. Do not let doubt or fear hold you back from stepping into your calling.

Now, how would a God like this go about loving us? Would it not be by providing us with the highest good possible? And is not God Himself the highest good? Therefore, if God really loves us, He must work to bring us into the enjoyment of who He is (there’s our happiness) and thereby win from our hearts praise for Himself (there’s His glory). He must do everything in His infinite power to lead us into praise and honor of His name. By winning for Himself our worship as the God of all glory, we experience the greatest possible satisfaction, namely, enjoying God. There’s our happiness again. And God is most glorified by our enjoyment of Him. Or, to put it in words we already heard, God is most glorified in us when we are most satisfied in Him.
Sam Storms

FREE Online Serbian Bible. Leviticus Chapter 16:1-34.

Main Index: Serbian Bible

 

Leviticus 16

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]

LEV 16:1 I reèe Gospod Mojsiju pošto pogiboše dva sina Aronova, a pogiboše kad pristupiše pred Gospoda,
LEV 16:2 I kaza Gospod Mojsiju: Reci Aronu, bratu svom, da ne ulazi u svako doba u svetinju za zaves pred zaklopac koji je na kovèegu, da ne pogine, jer æu se u oblaku nad zaklopcem javljati.
LEV 16:3 S ovim neka ulazi Aron u svetinju: s juncem za žrtvu radi greha i s ovnom za žrtvu paljenicu.
LEV 16:4 Svetu košulju lanenu neka obuèe, i gaæe lanene neka su na telu njegovom, i neka se opaše pojasom lanenim i kapu lanenu neka metne na glavu; to su haljine svete, i neka opere telo svoje vodom, pa onda neka ih obuèe.
LEV 16:5 A od zbora sinova Izrailjevih neka uzme dva jarca za žrtvu radi greha, i jednog ovna za žrtvu paljenicu.
LEV 16:6 I neka prinese Aron junca svog na žrtvu za greh i oèisti sebe i dom svoj.
LEV 16:7 Potom neka uzme dva jarca, i neka ih metne pred Gospoda na vrata šatora od sastanka.
LEV 16:8 I neka Aron baci žreb za ta dva jarca, jedan žreb Gospodu a drugi žreb Azazelu.
LEV 16:9 I neka Aron prinese na žrtvu jarca na kog padne žreb Gospodnji, neka ga prinese na žrtvu za greh.
LEV 16:10 A jarca na kog padne žreb Azazelov neka metne živa pred Gospoda, da uèini oèišæenje na njemu, pa neka ga pusti u pustinju Azazelu.
LEV 16:11 I neka Aron prinese junca svog na žrtvu za greh i oèisti sebe i dom svoj, i neka zakolje junca svog na žrtvu za greh.
LEV 16:12 I neka uzme kadionicu punu žeravice s oltara, koji je pred Gospodom, i pune pregršti kada mirisnog istucanog, i neka unese za zaves.
LEV 16:13 I neka metne kad na oganj pred Gospodom, da dim od kada zakloni zaklopac koji je na svedoèanstvu; tako neæe poginuti.
LEV 16:14 Posle neka uzme krvi od junca i pokropi s prsta svog po zaklopcu prema istoku, a pred zaklopcem neka sedam puta pokropi tom krvlju s prsta svog.
LEV 16:15 I neka zakolje jarca na žrtvu za greh narodni, i neka uèini s krvlju njegovom kao što je uèinio s krvlju junèijom, i pokropi njom po zaklopcu i pred zaklopcem.
LEV 16:16 I tako æe oèistiti svetinju od neèistota sinova Izrailjevih i od prestupa njihovih u svim gresima njihovim; tako æe uèiniti i u šatoru od sastanka, koji je medju njima usred neèistota njihovih.
LEV 16:17 A niko da ne bude u šatoru od sastanka kad on udje da èini oèišæenje u svetinji, dokle ne izadje i svrši oèišæenje za se i za dom svoj i za sav zbor izrailjski.
LEV 16:18 A neka izadje k oltaru koji je pred Gospodom, i oèisti ga; i uzevši krvi od junca i krvi od jarca neka pomaže rogove oltaru unaokolo;
LEV 16:19 I neka ga pokropi odozgo istom krvlju s prsta svog sedam puta; tako æe ga oèistiti i posvetiti ga od neèistota sinova Izrailjevih.
LEV 16:20 A kad oèisti svetinju i šator od sastanka i oltar, tada neka dovede jarca živog.
LEV 16:21 I metnuvši Aron obe ruke svoje na glavu jarcu živom, neka ispovedi nad njim sva bezakonja sinova Izrailjevih i sve prestupe njihove u svim gresima njihovim, i metnuvši ih na glavu jarcu neka ga da èoveku spremnom da ga istera u pustinju.
LEV 16:22 I jarac æe odneti na sebi sva bezakonja njihova u pustinju; i pustiæe onog jarca u pustinju.
LEV 16:23 Potom neka opet udje Aron u šator od sastanka i svuèe haljine lanene koje je obukao kada je išao u svetinju, i onde neka ih ostavi.
LEV 16:24 Pa neka opere telo svoje na svetom mestu i obuèe svoje haljine; i izašav neka prinese svoju žrtvu paljenicu, i oèisti sebe i narod.
LEV 16:25 A salo od žrtve za greh neka zapali na oltaru.
LEV 16:26 A ko odvede jarca za Azazela, neka opere haljine svoje i okupa telo svoje u vodi, pa onda neka udje u logor.
LEV 16:27 A junca za greh i jarca za greh, od kojih je krv unesena da se uèini oèišæenje u svetinji, neka iznesu napolje iz logora, i neka spale ognjem kože njihove i meso njihovo i balegu njihovu.
LEV 16:28 A ko ih spali, neka opere haljine svoje i okupa telo svoje u vodi, pa onda neka dodje u logor.
LEV 16:29 I ovo neka vam bude veèna uredba: deseti dan sedmog meseca muèite duše svoje, i ne radite nikakav posao, ni domorodac ni došljak koji se bavi medju vama.
LEV 16:30 Jer u taj dan biva oèišæenje za vas, da se oèistite; biæete oèišæeni od svih greha svojih pred Gospodom.
LEV 16:31 To neka vam je poèivanje subotno, i muèite duše svoje po uredbi veènoj.
LEV 16:32 A sveštenik koji bude pomazan i koji bude osveæen da vrši službu sveštenièku na mesto oca svog, on neka oèišæa obukavši se u haljine lanene, haljine svete.
LEV 16:33 I neka oèisti svetinju svetu i šator od sastanka; i oltar neka oèisti; i sveštenike i sav narod sabrani neka oèisti.
LEV 16:34 I ovo neka vam je veèna uredba da oèišæate sinove Izrailjeve od svih greha njihovih jedan put u godini. I uèini Mojsije kako mu zapovedi Gospod.

 



Webnet77.com