We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

'Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest.' In this tender invitation, Jesus reveals His compassionate nature and assures us that He is willing to carry our burdens and give us true peace.

FREE Online Serbian Bible. Joshua Chapter 6:1-27.

Main Index: Serbian Bible

 

Joshua 6

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]

JOSH 6:1 A Jerihon se zatvori, i èuvaše se od sinova Izrailjevih; niko nije izlazio, niti je ko ulazio.
JOSH 6:2 A Gospod reèe Isusu: Evo, dajem ti u ruke Jerihon i cara njegovog i junake njegove.
JOSH 6:3 Zato obidjite oko grada svi vojnici, iduæi oko grada jedanput na dan; tako uèinite šest dana.
JOSH 6:4 A sedam sveštenika neka nose sedam truba od rogova ovnujskih pred kovèegom; a sedmog dana obidjite oko grada sedam puta, i sveštenici neka trube u trube.
JOSH 6:5 Pa kad otežuæi zatrube u rogove ovnujske, èim èujete glas od trube, neka povièe sav narod glasno; i zidovi æe gradski popadati na svom mestu, a narod neka ulazi, svaki naprema se.
JOSH 6:6 Tada Isus sin Navin dozva sveštenike, i reèe im: Uzmite kovèeg zavetni, a sedam sveštenika neka nose sedam truba od rogova ovnujskih pred kovèegom Gospodnjim.
JOSH 6:7 A narodu reèe: Idite i obidjite oko grada, i vojnici neka idu pred kovèegom Gospodnjim.
JOSH 6:8 A kad Isus reèe narodu, sedam sveštenika noseæi sedam truba od rogova ovnujskih podjoše pred Gospodom, i zatrubiše u trube, a kovèeg zaveta Gospodnjeg podje za njima.
JOSH 6:9 A vojnici podjoše pred sveštenicima, koji trubljahu u trube, a ostali podjoše za kovèegom; i iduæi trubljahu u trube.
JOSH 6:10 A narodu zapovedi Isus govoreæi: Ne vièite, i nemojte da vam se èuje glas, i nijedna reè da ne izadje iz usta vaših do dana kad vam ja kažem: Vièite; tada æete vikati.
JOSH 6:11 Tako obidje kovèeg Gospodnji oko grada jednom; pa se vratiše u logor, i noæiše u logoru.
JOSH 6:12 A sutra usta Isus rano, i sveštenici uzeše kovèeg Gospodnji.
JOSH 6:13 I sedam sveštenika noseæi sedam truba od rogova ovnujskih idjahu pred kovèegom Gospodnjim, i iduæi trubljahu u trube; a vojnici idjahu pred njima, a ostali idjahu za kovèegom Gospodnjim; iduæi trubljahu u trube.
JOSH 6:14 I jednom obidjoše oko grada drugog dana, pa se vratiše u logor; tako uèiniše šest dana.
JOSH 6:15 A sedmog dana ustaše zorom, i obidjoše oko grada isto onako sedam puta; samo toga dana obidjoše oko grada sedam puta.
JOSH 6:16 A kad bi sedmi put da zatrube sveštenici u trube, Isus reèe narodu: Vièite, jer vam Gospod dade grad.
JOSH 6:17 A grad da bude proklet Gospodu i šta je god u njemu; samo Rava kurva neka ostane u životu i svi koji budu kod nje u kuæi, jer sakri poslanike koje smo poslali.
JOSH 6:18 Ali se èuvajte od prokletih stvari da i sami ne budete prokleti uzevši šta prokleto, i da ne navuèete prokletstvo na logor Izrailjev i smetete ga.
JOSH 6:19 Nego sve srebro i zlato i posudje od bronze i od gvoždja neka bude sveto Gospodu, neka udje u riznicu Gospodnju.
JOSH 6:20 Tada povika narod i zatrubiše trube, i kad narod èu glas trubni i povika glasno, popadaše zidovi na mestu svom; i narod udje u grad, svaki naprema se; i uzeše grad.
JOSH 6:21 I pobiše, kao prokleto, oštrim maèem sve što beše u gradu, i žene i ljude, i decu, i starce i volove i ovce i magarce.
JOSH 6:22 A onoj dvojici što uhodiše zemlju reèe Isus: Idite u kuæu one žene kurve, i izvedite nju i sve što je njeno, kao što ste joj se zakleli.
JOSH 6:23 I otišavši oni momci što uhodiše zemlju, izvedoše Ravu i oca joj i mater joj i braæu joj i šta god beše njeno, i sav rod njen izvedoše, i ostaviše ih iza logora Izrailjevog.
JOSH 6:24 A grad spališe ognjem i šta beše u njemu; samo srebro i zlato i posudje od bronze i od gvoždja metnuše u riznicu doma Gospodnjeg.
JOSH 6:25 A Ravu kurvu i dom oca njenog i sve što beše njeno ostavi u životu Isus, i ona osta medju Izrailjcima do danas, jer sakri poslanike koje posla Isus da uhode Jerihon.
JOSH 6:26 I u to vreme prokle Isus govoreæi: Proklet da je pred Gospodom èovek koji bi ustao da gradi ovaj grad Jerihon! Na prvencu svom osnovao ga, i na mezimcu svom postavio mu vrata!
JOSH 6:27 I Gospod beše sa Isusom, i razglasi se ime njegovo po svoj zemlji.

 



Webnet77.com