We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

The redemption of an eternal soul is one sale that I, in my own strength, cannot accomplish. I need to know that, not so that I won’t preach the Gospel, but so that I won’t allow my presentation of the Gospel to be molded by what I think will finally get a response and close a sale. Instead of using all my powers to convict and change the sinner, while God stands back as a gentleman quietly waiting for the spiritual corpse, His declared spiritual enemy, to invite Him into his heart, I’m going to preach the Gospel like a gentleman, trying to persuade but knowing that I can’t convict and convert and change the sinner. Then we’ll see clearly just who can really call the dead to life.
Mark Dever

By forgiving, we do become Christ to others. By bearing in our bodies the weight of unjust accusation, undeserved pain, and unretaliated harm, we are the Holy Spirit’s message of Jesus to others. By the practice of forgiveness we have the privilege of being a living witness to the One we most love, and who has loved us eternally and sacrificially.
Bryan Chapell

FREE Online Serbian Bible. Joshua Chapter 11:1-23.

Main Index: Serbian Bible

 

Joshua 11

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]

JOSH 11:1 A kad to èu Javin car asorski, posla k Jovavu caru adonskom i k caru imronskom i k caru ahsavskom,
JOSH 11:2 I k carevima koji behu na severu u gorama i po ravnicama na jugu od Hinerota i u dolini i u Nafat-Doru na zapad,
JOSH 11:3 Ka Hananejinu na istoku i zapadu, i Amorejinu i Hetejinu i Ferezejinu i Jevusejinu u gorama, i k Jevejinu pod Ermonom u zemlji Mispi.
JOSH 11:4 I izadjoše oni i sva vojska njihova s njima, mnogi narod kao pesak na bregu morskom, i konji i kola mnoga veoma.
JOSH 11:5 Svi ti carevi dogovoriše se i dodjoše, i stadoše zajedno u logor na vodi Meromu, da udare na Izrailja.
JOSH 11:6 A Gospod reèe Isusu: Ne boj ih se; jer sutra u ovo doba ja æu uèiniti te æe svi biti pobijeni pred Izrailjem; konjima njihovim ispresecaj žile, i kola njihova popali ognjem.
JOSH 11:7 I izadje Isus i sva vojska s njim na njih na vodu Merom iznenada, i udariše na njih.
JOSH 11:8 I Gospod ih dade u ruke Izrailju, te ih razbiše i teraše ih do Sidona velikog i do vode Misrefota i do polja Mispe na istok; i tako ih pobiše da ne ostaviše nijednog živog.
JOSH 11:9 I uèini im Isus kako mu beše zapovedio Gospod: konjima njihovim ispreseca žile, i kola njihova popali ognjem.
JOSH 11:10 I vrativši se Isus u to vreme, uze Asor, i ubi cara njegovog maèem; a Asor beše, pre, glava svim tim carstvima.
JOSH 11:11 I pobiše sve živo što beše u njemu oštrim maèem sekuæi, te ne osta ništa živo; a Asor spališe ognjem.
JOSH 11:12 I sve gradove onih careva i sve careve njihove uze Isus i iseèe ih oštrim maèem i pobi ih, kao što beše zapovedio Mojsije sluga Gospodnji.
JOSH 11:13 Ali nijednog grada koji osta u opkopima svojim ne popali Izrailj, osim samog Asora, koji spali Isus.
JOSH 11:14 A sav plen iz tih gradova i stoku pograbiše za sebe sinovi Izrailjevi; samo ljude sve isekoše oštrim maèem, te ih istrebiše, ne ostaviše ništa živo.
JOSH 11:15 Kako zapovedi Gospod Mojsiju, sluzi svom, tako Mojsije zapovedi Isusu, a Isus tako uèini; ništa ne izostavi od svega što beše Gospod zapovedio Mojsiju.
JOSH 11:16 I tako uze Isus svu tu zemlju, gore i sav južni kraj i svu zemlju gosensku, i ravnicu i polje, goru Izrailjevu i ravnicu njegovu.
JOSH 11:17 Od gore Alaka, koja se pruža k Siru, do Val-Gada u polju livanskom, pod gorom Ermonom i sve careve njihove zarobi i pobi ih i pogubi.
JOSH 11:18 Dugo vremena vojeva Isus na te careve.
JOSH 11:19 Ne bi nijednog grada koji uèini mir sa sinovima Izrailjevim, osim Jeveja koji življahu u Gavaonu; sve ih uzeše ratom.
JOSH 11:20 Jer od Gospoda bi, te otvrdnu srce njihovo da izadju u boj na Izrailja, da bi ih potro i da im ne bi bilo milosti, nego da bi ih istrebio, kao što beše zapovedio Gospod Mojsiju.
JOSH 11:21 U to vreme dodje Isus, te istrebi Enakime iz gora, iz Hevrona, iz Davira, iz Anava i iz sve gore Judine i iz sve gore Izrailjeve, s gradovima njihovim potre ih Isus.
JOSH 11:22 Nijedan Enakim ne osta u zemlji sinova Izrailjevih; samo u Gazi, u Gatu i u Azotu ostaše.
JOSH 11:23 Tako uze Isus svu zemlju, kao što beše kazao Gospod Mojsiju; i dade je u nasledstvo Izrailju prema delovima njihovim, po plemenima njihovim. I zemlja poèinu od rata.

 



Webnet77.com