We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Urgently we do need a revival of personal godliness. This is, indeed; the secret if church prosperity. When individuals fall from their steadfastness, the church is tossed to and fro; when personal faith is steadfast, the church abides true to her Lord.
C.H. Spurgeon

Another way to determine true masculinity is to look to Jesus Christ. He is the perfect example of manhood. He showed us that real men are gentle and tender, especially with women and children. He showed us it is okay for real men to cry. He showed us that real men stay under control, but also demonstrate righteous anger. He showed us a real man is concerned with protecting the purity and innocence of others. He showed us a real man has the strength to resist the temptations of the world. He showed us how real men are men who take the initiative. And He showed us that real men are humble when the Lord Himself washed the disciples’ feet. Jesus Christ is our example of masculinity. And it is the awareness of our shortcomings in this area that drives us to Him for forgiveness and strength to rightly fulfill our responsibilities.
Randy Smith

FREE Online Serbian Bible. Joshua Chapter 13:1-33.

Main Index: Serbian Bible

 

Joshua 13

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]

JOSH 13:1 A Isus veæ beše star i vremenit, i reèe mu Gospod: Ti si star i vremenit, a zemlje je ostalo vrlo mnogo da se osvoji.
JOSH 13:2 Ovo je zemlja što je ostala: sve medje filistejske i sva gesurska,
JOSH 13:3 Od Siora, koji je pred Misirom, do medje akaronske na sever; to pripada Hananejima; pet kneževina filistejskih, gazejska, azotska, askalonska, getejska i akaronska, i Aveji;
JOSH 13:4 S juga sva zemlja hananejska i Meara, što pripada Sidoncima do Afeka, do medje amorejske.
JOSH 13:5 I zemlja givlejska i sav Livan k istoku, od Val-Gada pod gorom Ermonom pa do ulaska ematskog;
JOSH 13:6 Sve koji žive u toj gori od Livana do vode Misrefota, sve Sidonce ja æu oterati ispred sinova Izrailjevih; samo je razdeli žrebom Izrailju u nasledstvo, kao što sam ti zapovedio.
JOSH 13:7 Razdeli dakle tu zemlju u nasledstvo medju devet plemena i polovinu plemena Manasijinog.
JOSH 13:8 Jer s drugom polovinom pleme Ruvimovo i Gadovo primiše svoj deo, koji im dade Mojsije s one strane Jordana k istoku, kako im dade Mojsije sluga Gospodnji,
JOSH 13:9 Od Aroira koji je na bregu potoka Arnona i grada nasred potoka, i svu ravnicu medevsku do Devona,
JOSH 13:10 I sve gradove Siona cara amorejskog, koji carova u Esevonu, do medje sinova Amonovih,
JOSH 13:11 I Galad i medju gesursku i mahatsku i svu goru ermonsku i sav Vasan do Salhe;
JOSH 13:12 Sve carstvo Ogovo u Vasanu, koji Og carova u Astarotu i Edrajinu i beše ostao od Rafaja; a Mojsije ih pobi i istrebi.
JOSH 13:13 Ali Gesureja i Mahateja ne izagnaše sinovi Izrailjevi, nego Gesureji i Mahateji ostaše medju Izrailjem do danas.
JOSH 13:14 Samo plemenu Levijevom ne dade nasledstvo; žrtve ognjene Gospoda Boga Izrailjevog jesu nasledstvo njegovo, kao što mu je rekao.
JOSH 13:15 A dade Mojsije plemenu sinova Ruvimovih po porodicama njihovim,
JOSH 13:16 I medje im behu od Aroira koji je na bregu potoka Arnona, i grad koji je na sred potoka, i sva ravan do Medeve,
JOSH 13:17 Esevon sa svim gradovima svojim u ravni, Devon i Vamot-Val i Vet-Valmeon,
JOSH 13:18 I Jasa i Kadimot i Mifat,
JOSH 13:19 I Kirijatajim i Sivma i Zaret-Sar na gori kod doline,
JOSH 13:20 I Vet-Fegor i Azdot-Fazga i Vet-Jesimot,
JOSH 13:21 I svi gradovi u ravni, i sve carstvo Siona cara amorejskog, koji carova u Esevonu, kog ubi Mojsije s knezovima madijanskim, Evijom i Rekemom i Surom i Urom i Revom, knezovima Sionovim, koji življahu u onoj zemlji.
JOSH 13:22 I Valama sina Veorovog, vraèa, ubiše sinovi Izrailjevi maèem s drugima pobijenim.
JOSH 13:23 I behu medje sinova Ruvimovih Jordan s medjama svojim. To je nasledstvo sinova Ruvimovih po porodicama njihovim, gradovi i sela njihova.
JOSH 13:24 I dade Mojsije plemenu Gadovom, sinovima Gadovim po porodicama njihovim,
JOSH 13:25 I behu im medje Jazir i svi gradovi galadski i polovina zemlje sinova Amonovih do Aroira koji je prema Ravi,
JOSH 13:26 I od Esevona do Ramot-Mispe i Vetonima, i od Mahanaima do medje davirske;
JOSH 13:27 I u dolini Vet-Aran i Vet-Nimra i Sokot i Safon; ostatak carstva Siona cara esevonskog, Jordan i medja njegova do kraja mora hinerotskog s one strane Jordana na istok.
JOSH 13:28 To je nasledstvo sinova Gadovih po porodicama njihovim, gradovi i sela njihova.
JOSH 13:29 I dade Mojsije polovini plemena Manasijinog, i dobi polovina plemena sinova Manasijinih po porodicama svojim;
JOSH 13:30 Medja im beše od Mahanaima, sav Vasan, sve carstvo Oga cara vasanskog, i sva sela Jairova, što su u Vasanu, šezdeset gradova.
JOSH 13:31 I polovina Galada, i Astarot i Edrajin, gradovi carstva Ogovog u Vasanu, dopadoše sinovima Mahira sina Manasijinog, polovini sinova Mahirovih po porodicama njihovim.
JOSH 13:32 To je što razdeli u nasledstvo Mojsije u polju moavskom s one strane Jordana prema Jerihonu na istoku.
JOSH 13:33 A plemenu Levijevom ne dade Mojsije nasledstvo; Gospod je Bog Izrailjev njihovo nasledstvo, kao što im je rekao.

 



Webnet77.com