We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Our bodies are inclined to ease, pleasure, gluttony, and sloth. Unless we practice self-control, our bodies will tend to serve evil more than God. We must carefully discipline ourselves in how we “walk” in this world, else we will conform more to its ways rather than to the ways of Christ.
Donald S. Whitney

My take on tithing in America is that it’s a middle-class way of robbing God. Tithing to the church and spending the rest on your family is not a Christian goal. It’s a diversion. The real issue is: How shall we use God’s trust fund – namely, all we have – for His glory? In a world with so much misery, what lifestyle should we call our people to live? What example are we setting?
John Piper

FREE Online Serbian Bible. 1 Chronicles Chapter 19:1-19.

Main Index: Serbian Bible

 

1 Chronicles 19

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]

1CHRON 19:1 A posle toga umre Nas, car sinova Amonovih, i zacari se sin njegov na njegovo mesto.
1CHRON 19:2 I reèe David: Da uèinim milost Anunu sinu Nasovom, jer je otac njegov naèinio meni milost. I posla David poslanike da ga poteše za ocem. I dodjoše sluge Davidove u zemlju sinova Amonovih k Anunu da ga poteše.
1CHRON 19:3 A knezovi sinova Amonovih rekoše Anunu, gospodaru svom: Misliš da je David zato poslao ljude da te poteše što je rad uèiniti èast ocu tvom? A nisu zato došle sluge njegove k tebi da promotre i uhode i obore zemlju?
1CHRON 19:4 Tada Anun uhvati sluge Davidove, i obrija ih i odseèe im haljine po pole do zadnjice, i opravi ih natrag.
1CHRON 19:5 A kad neki otidoše, te javiše Davidu za te ljude, on posla pred njih, jer ljudi behu grdno osramoæeni, i poruèi im car: Sedite u Jerihonu dok vam naraste brada, pa onda dodjite natrag.
1CHRON 19:6 A kad videše sinovi Amonovi gde se omraziše s Davidom, onda Anun i sinovi Amonovi poslaše hiljadu talanata srebra da najme kola i konjika iz Mesopotamije i iz Sirije Mahe i iz Sove.
1CHRON 19:7 I najmiše trideset i dve hiljade kola i cara od Mahe s narodom njegovim, koji dodjoše i stadoše u logor prema Medevi. A i sinovi Amonovi skupiše se iz gradova svojih i dodjoše na boj.
1CHRON 19:8 A David kad to èu, posla Joava sa svom hrabrom vojskom.
1CHRON 19:9 I izidjoše sinovi Amonovi i uvrstaše se pred vratima gradskim; a carevi koji dodjoše behu za se u polju.
1CHRON 19:10 I Joav videæi nameštenu vojsku prema sebi spred i sastrag, uze odabrane iz sve vojske izrailjske, i namesti ih prema Sircima.
1CHRON 19:11 A ostali narod predade Avisaju, bratu svom; i namestiše ih prema sinovima Amonovim.
1CHRON 19:12 I reèe: Ako Sirci budu jaèi od mene, dodji mi u pomoæ; ako li sinovi Amonovi budu jaèi od tebe, ja æu tebi doæi u pomoæ.
1CHRON 19:13 Budi junak i držimo se junaèki za svoj narod i za gradove Boga svog; a Gospod neka uèini šta mu je drago.
1CHRON 19:14 Tada Joav i narod koji beše s njim primakoše se da udare na Sirce; ali oni pobegoše ispred njih.
1CHRON 19:15 A sinovi Amonovi kad videše gde pobegoše Sirci, pobegoše i oni ispred Avisaja brata njegovog i udjoše u svoj grad. Potom se Joav vrati u Jerusalim.
1CHRON 19:16 Ali Sirci kad videše da ih nadbiše Izrailjci, poslaše poslanike te dovedoše Sirce ispreko reke; a Sofak vojvoda Adad-Ezerov idjaše pred njima.
1CHRON 19:17 Kad to javiše Davidu, on skupi sve Izrailjce, i predje preko Jordana, i dodje k njima i namesti vojsku prema njima; a kad namesti David vojsku prema njima, pobiše se s njim.
1CHRON 19:18 Ali pobegoše Sirci ispred Izrailja, i pobi David Siraca sedam hiljada kola i èetrdeset hiljada pešaka, i Sofaka vojvodu pogubi.
1CHRON 19:19 I kad videše sluge Adad-Ezerove da ih razbi Izrailj, uèiniše mir s Davidom i služahu mu; i ne hteše više Sirci pomagati sinovima Amonovim.

 



Webnet77.com