We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

We need to discover all over again that worship is natural to the Christian, as it was to the godly Israelites who wrote the psalms, and that the habit of celebrating the greatness and graciousness of God yields an endless flow of thankfulness, joy, and zeal.
J.I. Packer

FREE Online Serbian Bible. Ezra Chapter 9:1-15.

Main Index: Serbian Bible

 

Ezra 9

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]

EZRA 9:1 A kad se to svrši, pristupiše k meni knezovi govoreæi: Narod Izrailjev i sveštenici i Leviti nisu se odvojili od naroda zemaljskih radi gadova njihovih, od Hananeja, Heteja, Ferezeja, Jevuseja, Amonaca, Moavaca, Misiraca i Amoreja.
EZRA 9:2 Jer uzeše kæeri njihove sebi i sinovima svojim, te se pomeša sveto seme s narodima zemaljskim; i ruka sveštenièka i glavarska beše prva u tom prestupu.
EZRA 9:3 I kad èuh to, razdreh haljinu svoju i plašt svoj, i skuboh kosu s glave svoje i bradu svoju, i sedoh tužan.
EZRA 9:4 I skupiše se k meni svi koji se bojahu reèi Boga Izrailjevog za prestup onih koji dodjoše iz ropstva, a ja sedjah tužan do veèernje žrtve.
EZRA 9:5 A o veèernjoj žrtvi ustah od jada svog u razdrtoj haljini i plaštu, klekavši na kolena svoja raširih ruke svoje ka Gospodu Bogu svom,
EZRA 9:6 I rekoh: Bože moj! Stidim se i sramim se podignuti oèi svoje k Tebi, Bože moj; jer bezakonja naša namnožiše se svrh glave i krivice naše narastoše do neba.
EZRA 9:7 Od vremena otaca svojih do danas pod krivicom smo velikom, i za bezakonja svoja bismo predani mi i carevi naši i sveštenici naši u ruke carevima zemaljskim pod maè, u ropstvo, u grabež i u sramotu, kao što se vidi danas.
EZRA 9:8 A sada zaèas dodje nam milost od Gospoda Boga našeg, te nam ostavi ostatak i dade nam klin u svetom mestu svom da bi prosvetlio oèi naše Bog naš i dao nam da malo odahnemo u ropstvu svom.
EZRA 9:9 Jer roblje smo, ali u ropstvu našem nije nas ostavio Bog naš, nego nam dade te nadjosmo milost pred carevima persijskim davši nam da odahnemo da podignemo dom Boga svog i opravimo pustoline njegove, i davši nam ogradu u Judeji u Jerusalimu.
EZRA 9:10 Sada dakle šta da kažemo, Bože naš, posle toga? Jer ostavismo zapovesti Tvoje,
EZRA 9:11 Koje si zapovedio preko sluga svojih proroka govoreæi: Zemlja u koju idete da je nasledite zemlja je neèista od neèistote naroda zemaljskih, s gadova njihovih, kojima je napuniše od kraja do kraja u neèistoti svojoj.
EZRA 9:12 I zato kæeri svojih ne dajite za sinove njihove, i kæeri njihovih ne uzimajte za sinove svoje, i ne tražite mir njihov ni dobro njihovo do veka da biste se okrepili, jeli dobra one zemlje i ostavili je u nasledstvo sinovima svojim doveka.
EZRA 9:13 I posle svega što dodje na nas za zla dela naša i za veliku krivicu našu, jer si nas, Bože naš, pokarao manje nego što gresi naši zaslužuju, i dao si nam ostatak ovakav,
EZRA 9:14 Eda li æemo opet prestupati zapovesti Tvoje i prijateljiti se s ovim gadnim narodima? Ne bi li se razgnevio na nas dokle nas ne bi potro da ni jedan ne ostane i ne izbavi se?
EZRA 9:15 Gospode Bože Izrailjev! Ti si pravedan, jer ostasmo ostatak, kao što sa vidi danas. Evo mi smo pred Tobom s krivicom svojom, premda se ne može stajati pred Tobom za to.

 



Webnet77.com