We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

God does not promise material rewards to those who become His and who give themselves completely to the Person of Christ. He may turn a man’s material prosperity into poverty that God might teach Him the lesson of the sufficiency of Jesus Christ. God might strip away what a man has to show a man where His love actually was so that a man might become a disciple of Christ. We have no promise that our bank accounts will automatically double when we commit ourselves to Him.
Dwight Pentecost

People are free to act within the confines of their nature. Since all men are fallen in Adam, their nature is corrupted by sin, and they are therefore not free to choose righteousness. Nevertheless, they still freely make their moral choices according to their thinking and desires. Those choices arise from a fallen human nature, which is fundamentally opposed to obeying God.
John MacArthur

FREE Online Serbian Bible. Ezekiel Chapter 36:1-38.

Main Index: Serbian Bible

 

Ezekiel 36

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]
[32]
[33]
[34]
[35]
[36]
[37]
[38]
[39]
[40]
[41]
[42]
[43]
[44]
[45]
[46]
[47]
[48]

EZEK 36:1 Ti, sine èoveèji, prorokuj gorama Izrailjevim, i reci: Gore Izrailjeve, èujte reè Gospodnju.
EZEK 36:2 Ovako veli Gospod Gospod: Što neprijatelj govori za vas: Ha ha! Veène visine postaše naše nasledstvo;
EZEK 36:3 Zato prorokuj i reci: Ovako veli Gospod Gospod: Što vas pustoše i proždiru sa svih strana, da postanete nasledstvo ostalim narodima, i postaste prièa i rug narodima,
EZEK 36:4 Zato, gore Izrailjeve, èujte reè Gospoda Gospoda; ovako veli Gospod gorama Izrailjevim i humovima, potocima i dolinama, i pustim razvalinama i gradovima ostavljenim, koje postaše grabež i podsmeh ostalim narodima unaokolo,
EZEK 36:5 Zato ovako veli Gospod Gospod: U ognju revnosti svoje govorih protiv ostalih naroda i protiv sve edomske, što osvojiše moju zemlju radujuæi se iz svega srca i rugajuæi se iz duše da bi je oplenili.
EZEK 36:6 Zato prorokuj za zemlju Izrailjevu, i reci gorama i humovima, potocima i dolinama: Ovako veli Gospod Gospod: Evo, ja govorih u revnosti svojoj i u jarosti svojoj; što podnosite sramotu od naroda,
EZEK 36:7 Zato ovako veli Gospod Gospod: Ja podigoh ruku svoju da æe narodi što su oko nas nositi sramotu svoju.
EZEK 36:8 A vi, gore Izrailjeve, puštaæete grane svoje, i rod svoj nosiæete narodu mom Izrailju, jer æe skoro doæi.
EZEK 36:9 Jer evo me kod vas, i gledaæu vas, i biæete radjene i zasevane.
EZEK 36:10 I umnožiæu u vama ljude, dom Izrailjev sav koliki je, i gradovi æe se naseliti i pustoline sagraditi.
EZEK 36:11 Umnožiæu u vama ljude i stoku, i namnožiæe se i naploditi, i naseliæu vas kako biste pre; i uèiniæu vam dobra više nego pre; i poznaæete da sam ja Gospod.
EZEK 36:12 I dovešæu k vama ljude, narod svoj Izrailja, i naslediæe vas, i biæete im nasledstvo, i neæete ih više zatirati.
EZEK 36:13 Ovako veli Gospod Gospod: Što vam govore da ste zemlja koja proždire ljude i zatire svoje narode,
EZEK 36:14 Zato neæeš više proždirati ljudi, i naroda svojih neæeš više zatirati, govori Gospod Gospod.
EZEK 36:15 I neæu dati da se više u tebi èuje sramota od naroda, i ruga od naroda neæeš više podnositi, i neæeš više zatirati svojih naroda, govori Gospod Gospod.
EZEK 36:16 Opet mi dodje reè Gospodnja govoreæi:
EZEK 36:17 Sine èoveèji, dom Izrailjev živeæi u svojoj zemlji oskvrni je svojim putem i svojim delima; put njihov beše preda mnom kao neèistota žene odvojene.
EZEK 36:18 Zato izlih gnev svoj na njih radi krvi koju proliše na zemlju i radi gadnih bogova njihovih, kojima je oskvrniše.
EZEK 36:19 I rasejah ih po narodima, i razasuše se po zemljama; po putevima njihovim i po delima njihovim sudih im.
EZEK 36:20 I kad dodjoše medju narode, gde god dodjoše oskvrniše sveto ime moje, a za njih se govoraše da su Gospodnji narod i da su iz zemlje njegove izašli.
EZEK 36:21 Ali mi se sažali radi svetog imena mog, koje oskvrni dom Izrailjev u narodima u koje dodje.
EZEK 36:22 Zato reci domu Izrailjevom: Ovako veli Gospod Gospod: Neæu vas radi uèiniti, dome Izrailjev, nego radi svetog imena svog, koje oskvrniste u narodima u koje dodjoste;
EZEK 36:23 I posvetiæu ime svoje veliko oskvrnjeno u narodima, koje vi oskvrniste medju njima; i narodi æe poznati da sam ja Gospod, govori Gospod Gospod, kad se posvetim u vama pred njima.
EZEK 36:24 Jer æu vas uzeti iz naroda, i pokupiæu vas iz svih zemalja, i dovešæu vas u vašu zemlju.
EZEK 36:25 I pokropiæu vas vodom èistom, i biæete èisti; ja æu vas oèistiti od svih neèistota vaših i od svih gadnih bogova vaših.
EZEK 36:26 I daæu vam novo srce, i nov æu duh metnuti u vas, i izvadiæu kameno srce iz tela vašeg, i daæu vam srce mesno.
EZEK 36:27 I duh svoj metnuæu u vas, i uèiniæu da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.
EZEK 36:28 I nastavaæete u zemlji koju sam dao ocima vašim, i biæete mi narod i ja æu vam biti Bog.
EZEK 36:29 I oprostiæu vas svih neèistota vaših, i dozvaæu žito i umnožiæu ga, i neæu pustiti na vas gladi.
EZEK 36:30 I umnožiæu rod na drvetima i rod na njivi, te neæete više podnositi sramote medju narodima sa gladi.
EZEK 36:31 I opomenuæete se zlih puteva svojih i dela svojih koja ne behu dobra, i sami æete sebi biti mrski za bezakonja svoja i za gadove svoje.
EZEK 36:32 Neæu vas radi uèiniti, govori Gospod Gospod; znajte; posramite se i postidite se puteva svojih, dome Izrailjev.
EZEK 36:33 Ovako veli Gospod Gospod: Kad vas oèistim od svih bezakonja vaših, naseliæu gradove, i pustoline æe se opet sagraditi.
EZEK 36:34 I pusta æe se zemlja raditi, što je bila pusta pred svakim koji prolažaše.
EZEK 36:35 I reæi æe se: Zemlja ova što beše pusta posta kao vrt edemski, i gradovi što behu pusti, razvaljeni i raskopani, utvrdiše se i naseliše se.
EZEK 36:36 I narodi koji ostanu oko vas poznaæe da ja Gospod sagradjujem razvaljeno i zasadjujem opustelo. Ja Gospod rekoh, i uèiniæu.
EZEK 36:37 Ovako veli Gospod Gospod: još æe me tražiti dom Izrailjev da im uèinim, da ih umnožim ljudima kao stado.
EZEK 36:38 Kao sveto stado, kao stado u Jerusalimu o praznicima njihovim, tako æe pusti gradovi biti puni stada ljudi, i poznaæe da sam ja Gospod.

 



Webnet77.com