We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Using the perspective of idolatry, addicts are blinded by their own desire. They refuse to see themselves as dependent on God. God’s glory and fame is not their goal. In their self-addiction or selfishness, they worship and bow down before false gods. Addicts have defected from the living God. Instead of worshipping in the temple of the Lord, they perform addictive rituals that give them more perceived power, pleasure, or identity. They see in their addiction a form of magic (Deut. 18:10-14). The promises of the idol, however, are lies. Any identity, power, or peace they bring is false and temporary. There are only two choices: putting your faith in a loving God and thus knowing freedom, or putting your faith in idols (Satan) and being enslaved. Curiously, our selfish pride prefers slavery.
Edward Welch

FREE Online Serbian Bible. Deuteronomy Chapter 9:1-29.

Main Index: Serbian Bible

 

Deuteronomy 9

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]
[32]
[33]
[34]

DEUT 9:1 Èuj, Izrailju! Ti danas prelaziš preko Jordana da udješ i naslediš narode veæe i jaèe od sebe, gradove velike i ogradjene do neba.
DEUT 9:2 Velik i visok narod, sinove Enakove, koje znaš i za koje si slušao:
DEUT 9:3 Znaj dakle danas da je Gospod Bog tvoj, koji ide pred tobom, oganj koji spaljuje; On æe ih istrebiti i On æe ih oboriti pred tobom, i izgnaæeš ih i istrebiti brzo, kao što ti je kazao Gospod.
DEUT 9:4 Kad ih Gospod Bog tvoj otera ispred tebe, nemoj da kažeš u srcu svom: Za pravdu moju uvede me Gospod u ovu zemlju da je nasledim; jer Gospod tera one narode ispred tebe za nevaljalstvo njihovo!
DEUT 9:5 Ne ideš za pravdu svoju ni za èistotu srca svog da naslediš tu zemlju; nego za nevaljalstvo tih naroda Gospod Bog tvoj otera ih ispred tebe, i da održi reè za koju se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.
DEUT 9:6 Znaj, dakle, da ti Gospod Bog tvoj ne daje te dobre zemlje za pravdu tvoju da je naslediš, jer si tvrdovrat narod.
DEUT 9:7 Pamti i ne zaboravi kako si gnevio Gospoda Boga svog u pustinji; od onog dana kad izidjoste iz zemlje misirske pa dokle dodjoste na ovo mesto, nepokorni bejaste Gospodu.
DEUT 9:8 I kod Horiva razgneviste Gospoda, i od gneva htede vas Gospod da istrebi.
DEUT 9:9 Kad izidjoh na goru da primim ploèe kamene, ploèe zaveta, koji s vama uèini Gospod, tada stajah na gori èetrdeset dana i èetrdeset noæi hleba ne jeduæi ni vode pijuæi.
DEUT 9:10 I dade mi Gospod dve ploèe kamene, ispisane prstom Gospodnjim, na kojima behu reèi sve koje vam izgovori Gospod na gori isred ognja na dan zbora vašeg.
DEUT 9:11 Posle èetrdeset dana i èetrdeset noæi dade mi Gospod dve ploèe kamene, ploèe zavetne.
DEUT 9:12 I reèe mi Gospod: Ustani, sidji brže odavde; jer se pokvari narod tvoj koji si izveo iz Misira, sidjoše brzo s puta koji im zapovedih, i naèiniše sebi liven lik.
DEUT 9:13 Još mi reèe Gospod govoreæi: Pogledah ovaj narod, i eto je narod tvrdog vrata.
DEUT 9:14 Pusti me da ih istrebim i ime njihovo zatrem pod nebom; a od tebe æu uèiniti narod jaèi i veæi nego što je ovaj.
DEUT 9:15 I ja se vratih i sidjoh s gore, a gora ognjem goraše, i dve ploèe zavetne behu mi u rukama.
DEUT 9:16 I pogledah, a to zgrešiste Gospodu Bogu svom salivši sebi tele, i brzo sidjoste s puta koji vam beše zapovedio Gospod.
DEUT 9:17 Tada uzeh one dve ploèe i bacih ih iz ruku svojih, i razbih ih pred vama.
DEUT 9:18 Potom padoh i ležah pred Gospodom kao pre, èetrdeset dana i èetrdeset noæi, hleba ne jeduæi ni vode pijuæi, radi svih greha vaših, kojima se ogrešiste uèinivši što je zlo pred Gospodom i razgnevivši Ga.
DEUT 9:19 Jer se bojah gneva i jarosti, kojom se beše Gospod razljutio na vas da vas istrebi; i usliši me Gospod i tada.
DEUT 9:20 Beše se Gospod i na Arona razgnevio veoma da ga htede ubiti; ali se molih tada i za Arona.
DEUT 9:21 I uzeh greh vaš koji uèiniste, tele, i sažegoh ga ognjem, i razbih ga i satrh ga u prah, i prosuh prah njegov u potok, koji teèe s one gore.
DEUT 9:22 I u Taveri i u Masi i u Kivrot-Atavi gneviste Gospoda.
DEUT 9:23 I kad vas posla Gospod u Kadis-Varniju govoreæi: Idite i uzmite tu zemlju koju sam vam dao, opet se suprotiste reèi Gospoda Boga svog, i ne verovaste Mu i ne poslušaste glas Njegov.
DEUT 9:24 Nepokorni bejaste Gospodu od kad vas poznah.
DEUT 9:25 Zato padoh i ležah pred Gospodom èetrdeset dana i èetrdeset noæi, jer beše rekao Gospod da æe vas potrti.
DEUT 9:26 I molih se Gospodu i rekoh: Gospode, Gospode! Nemoj potrti narod svoj i nasledstvo svoje, koje si izbavio velièanstvom svojim, koje si izveo iz Misira krepkom rukom.
DEUT 9:27 Opomeni se sluga svojih Avrama, Isaka i Jakova, ne gledaj na tvrdju naroda ovog, na nevaljalstvo njegovo i na grehe njegove;
DEUT 9:28 Da ne kažu koji žive u zemlji odakle si nas izveo: Nije ih mogao Gospod uvesti u zemlju koju im obeæa, ili mrzeo je na njih, zato ih izvede da ih pobije u pustinji.
DEUT 9:29 Jer su Tvoj narod i Tvoje nasledstvo, koje si izveo silom svojom velikom i mišicom svojom podignutom.

 



Webnet77.com