We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

You and I come to worship hungry! We must not come with hands full of goodies and gifts, thinking that worship is fundamentally where we serve and feed God… Don’t come to God with a cooked goose on a platter, as if God were hungry. Come with open hands and an empty belly and let Him honor Himself by filling you (Psalm 50:10-12). This sentiment was echoed by Paul in his sermon on Mars Hill: The God who made the world and all things in it, since He is Lord of heaven and earth, does not dwell in temples made with human hands; neither is He served by human hands, as though He needed anything, since He himself gives to all life and breath and all things (Acts 17:24-25). Worship is a feast in which God is the host, the cook, the waiter, and the meal itself.
Sam Storms

FREE Online Serbian Bible. Deuteronomy Chapter 31:1-30.

Main Index: Serbian Bible

 

Deuteronomy 31

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]
[32]
[33]
[34]

DEUT 31:1 Potom dodje Mojsije i kaza ove reèi svemu Izrailju,
DEUT 31:2 I reèe im: Meni ima danas sto i dvadeset godina, ne mogu više odlaziti i dolaziti; a i Gospod mi je rekao: Neæeš preæi preko tog Jordana.
DEUT 31:3 Gospod æe Bog tvoj iæi pred tobom, i istrebiæe one narode ispred tebe, i ti æeš ih naslediti; Isus æe iæi pred tobom kao što je kazao Gospod.
DEUT 31:4 I uèiniæe Gospod s njima kako je uèinio sa Sionom i Ogom, carevima amorejskim i sa zemljom njihovom, te ih je istrebio.
DEUT 31:5 Zato kad vam ih preda Gospod uèinite im sasvim onako kako sam vam zapovedio.
DEUT 31:6 Budite slobodni i hrabri, i ne bojte ih se i ne plašite se od njih; jer Gospod Bog tvoj ide s tobom, neæe odstupiti od tebe, niti æe te ostaviti.
DEUT 31:7 Potom dozva Mojsije Isusa, i reèe mu pred svim Izrailjem: Budi slobodan i hrabar; jer æeš uæi s ovim narodom u zemlju za koju se zakleo Gospod ocima njihovim da æe im je dati, a ti æeš im je razdeliti u nasledstvo.
DEUT 31:8 Jer Gospod koji ide pred tobom biæe s tobom, neæe odstupiti od tebe, niti æe te ostaviti, ne boj se i ne plaši se.
DEUT 31:9 I Mojsije napisa ovaj zakon, i dade ga sveštenicima, sinovima Levijevim, koji nošahu kovèeg zaveta Gospodnjeg, i svim starešinama Izrailjevim.
DEUT 31:10 I zapovedi im Mojsije govoreæi: Svake sedme godine, u odredjeno vreme godine oprosne, na praznik senica,
DEUT 31:11 Kad dodje sav Izrailj i stane pred Gospoda Boga svog na mestu koje izabere, èitaj ovaj zakon pred svim Izrailjem da èuju,
DEUT 31:12 Sabravši narod, ljude i žene, decu i došljake, koji budu u mestima tvojim, da èuju i uèe da se boje Gospoda Boga vašeg, i drže i tvore sve reèi ovog zakona;
DEUT 31:13 I sinovi njihovi, koji još ne znaju, neka èuju i uèe bojati se Gospoda Boga vašeg, dokle ste god živi na zemlji u koju idete preko Jordana da je nasledite.
DEUT 31:14 A Gospod reèe Mojsiju: Evo, približi se vreme da umreš. Dozovi Isusa i stanite obojica u šatoru od sastanka, da mu dam zapovesti. I otide Mojsije i Isus, i stadoše u šatoru od sastanka.
DEUT 31:15 I javi se Gospod u šatoru u stupu od oblaka, i stajaše stup od oblaka nad vratima od šatora.
DEUT 31:16 I reèe Gospod Mojsiju: Evo, ti æeš poèinuti s ocima svojim; a narod ovaj ustavši èiniæe preljubu za tudjim bogovima one zemlje u koju ide, i ostaviæe me i pokvariæe zavet moj, koji uèinih s njima.
DEUT 31:17 I onda æe se raspaliti moj gnev na njih, i ostaviæu ih, i sakriæu lice svoje od njih; oni æe se proždreti, i snaæi æe ih zla mnoga i nevolje; i onda æe reæi: Da me ne snadjoše ova zla zato što Bog moj nije posred mene?
DEUT 31:18 A ja æu onda sasvim sakriti lice svoje za sva zla koja uèiniše obrativši se k drugim bogovima.
DEUT 31:19 Zato sad napišite sebi ovu pesmu, i nauèi je sinove Izrailjeve; metni im je u usta da mi ta pesma bude svedok na sinove izrailjeve.
DEUT 31:20 Jer æu ga odvesti u zemlju za koju sam se zakleo ocima njegovim, u kojoj teèe mleko i med; onde æe jesti i nasitiæe se i ugojiæe se, pa æe se onda obratiti k drugim bogovima i njima æe služiti, a za mene neæe mariti, i pokvariæe zavet moj.
DEUT 31:21 A kad ga snadju zla mnoga i nevolje, onda æe ta pesma svedoèiti na njih; jer se neæe zaboraviti niti æe je nestati iz usta semena njihovog. Jer znam misli njihove i šta æe još danas èiniti, pre nego ih uvedem u zemlju za koju sam se zakleo.
DEUT 31:22 I napisa Mojsije tu pesmu onaj dan, i nauèi sinove Izrailjeve.
DEUT 31:23 I Gospod dade zapovesti Isusu Navinom govoreæi: Budi slobodan i hrabar, jer æeš ti uvesti sinove Izrailjeve u zemlju za koju sam im se zakleo i ja æu biti s tobom.
DEUT 31:24 I kad napisa reèi ovog zakona u knjigu, sve do kraja,
DEUT 31:25 Zapovedi Mojsije Levitima, koji nošahu kovèeg zaveta Gospodnjeg, govoreæi:
DEUT 31:26 Uzmite ovu knjigu zakona i metnite je pokraj kovèega zaveta Gospoda Boga svog, da bude onde svedok na vas.
DEUT 31:27 Jer znam nepokornost tvoju i tvrdi vrat tvoj. Eto, dokle sam još živ s vama, do danas, bejaste nepokorni Gospodu; a kamoli kad ja umrem?
DEUT 31:28 Skupite meni sve starešine od plemena svojih i upravitelje svoje da im kažem da èuju ove reèi, i da im zasvedoèim nebom i zemljom.
DEUT 31:29 Jer znam da æete se po smrti mojoj pokvariti, i zaæi s puta koji vam zapovedih; i zato æe vas zadesiti ovo zlo najposle, kad stanete èiniti što je zlo pred Gospodom gneveæi Ga delom ruku svojih.
DEUT 31:30 I izgovori Mojsije da èuje sav zbor Izrailjev reèi ove pesme do kraja.

 



Webnet77.com