We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Humans do not bring in God's reign, build God's kingdom, hasten its final consummation, or hinder its advance. Jesus' preaching announces that God is in action and that one's ultimate well-being is tied to what God is doing, not what they are doing. They can only receive it and enter it or reject it and be swept away in judgment.
David Garland

FREE Online Serbian Bible. 1 Samuel Chapter 4:1-22.

Main Index: Serbian Bible

 

1 Samuel 4

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]

1SAM 4:1 I šta reèe Samuilo, zbi se svemu Izrailju. Jer Izrailj izadje na vojsku na Filisteje, i stadoše u logor kod Even-Ezera, a Filisteji stadoše u logor u Afeku.
1SAM 4:2 A Filisteji se uvrstaše prema Izrailju, i kad se otvori boj, razbiše Filisteji Izrailja, i izgibe ih u boju u polju oko èetiri hiljade ljudi.
1SAM 4:3 I kad narod dodje u logor, rekoše starešine Izrailjeve: Zašto nas danas razbi Gospod pred Filistejima? Da donesemo iz Siloma kovèeg zaveta Gospodnjeg, da bude medju nama i izbavi nas iz ruku neprijatelja naših.
1SAM 4:4 I narod posla u Silom da donesu odande kovèeg zaveta Gospoda nad vojskama, koji sedi na heruvimima; a behu onde kod kovèega zaveta Gospodnjeg dva sina Ilijeva, Ofnije i Fines.
1SAM 4:5 A kad dodje kovèeg zaveta Gospodnjeg u logor, povika sav Izrailj od radosti da zemlja zajeèa.
1SAM 4:6 A Filisteji èuvši veselu viku rekoše: Kakva je to vika vesela u logoru jevrejskom? I razumeše da je došao kovèeg Gospodnji u logor njihov.
1SAM 4:7 I uplašiše se Filisteji kad rekoše: Bog je došao u logor. I govorahu: Teško nama! Jer to nije bivalo pre.
1SAM 4:8 Teško nama! Ko æe nas izbaviti iz ruku tih silnih bogova? To su bogovi što pobiše Misirce u pustinji svakojakim mukama.
1SAM 4:9 Ohrabrite se, i budite ljudi, o Filisteji! Da ne služite Jevrejima kao što su oni vama služili; budite ljudi i udrite.
1SAM 4:10 I Filisteji udariše, i Izrailjci se opet razbiše i pobegoše k šatorima svojim; i boj beše vrlo velik, jer pade iz Izrailja trideset hiljada pešaka.
1SAM 4:11 I kovèeg Božji bi otet, i dva sina Ilijeva, Ofnije i Fines pogiboše.
1SAM 4:12 A jedan izmedju sinova Venijaminovih pobeže iz boja, i dodje u Silom isti dan razdrtih haljina i glave posute prahom.
1SAM 4:13 I kad dodje, gle, Ilije sedjaše na stolici ukraj puta pogledajuæi; jer srce njegovo beše u strahu za kovèeg Božji. I došav onaj èovek u grad kaza glase, i stade vika svega grada.
1SAM 4:14 A Ilije èuvši viku reèe: Kakva je to vreva? I èovek brže dotrèa da javi Iliju.
1SAM 4:15 A Iliju beše devedeset i osam godina, i oèi mu behu potamnele, te ne mogaše videti.
1SAM 4:16 I reèe èovek Iliju: Ja idem iz boja, utekoh danas iz boja. A on reèe: Šta bi, sine?
1SAM 4:17 A glasnik odgovarajuæi reèe: Pobeže Izrailj ispred Filisteja, i izgibe mnogo naroda, i oba sina tvoja pogiboše, Ofnije i Fines, i kovèeg Božji otet je.
1SAM 4:18 A kad spomenu kovèeg Božji, pade Ilije sa stolice nauznako kod vrata i slomi vrat i umre, jer beše èovek star i težak. On bi sudija Izrailju èetrdeset godina.
1SAM 4:19 A snaha njegova, žena Finesova, beše trudna i na tom doba, pa èuvši glas da je kovèeg Božji otet i da joj je poginuo svekar i muž, savi se i porodi, jer joj dodjoše bolovi.
1SAM 4:20 I kad umiraše, rekoše joj koje stajahu kod nje: Ne boj se, rodila si sina. Ali ona ne odgovori, niti hajaše za to.
1SAM 4:21 Nego detetu nade ime Ihavod govoreæi: Otide slava od Izrailja; jer kovèeg Božji bi otet, i svekar joj i muž pogiboše.
1SAM 4:22 Zato reèe: Otide slava od Izrailja; jer bi otet kovèeg Božji.

 



Webnet77.com