We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

We ought to give thanks for all fortune: if it is good, because it is good, if bad, because it works in us patience, humility and the contempt of this world and the hope of our eternal country.
C.S. Lewis

FREE Online Serbian Bible. Amos Chapter 9:1-15.

Main Index: Serbian Bible

 

Amos 9

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]

AMOS 9:1 Videh Gospoda, a On stajaše na oltaru, i reèe: Udari u gornji prag od vrata da se zatresu dovratnici, i rascepi ih sve od vrha njihova; a šta ostane iza njih pobiæu maèem; neæe uteæi izmedju njih nijedan, niti æe se koji spasti.
AMOS 9:2 Da se zakopaju u najdonji kraj zemlje, odande æe ih uzeti ruka moja; i da izadju na nebo, odande æu ih skinuti;
AMOS 9:3 I da se sakriju na vrh Karmila, naæi æu ih i uzeæu ih odande; i da se sakriju ispred mojih oèiju na dno morsko, onde æu zapovedati zmiji da ih ujede;
AMOS 9:4 Da odu u ropstvo pred neprijateljima svojim, i onde æu zapovedati maèu da ih pobije, i obratiæu oèi svoje njima na zlo a ne na dobro.
AMOS 9:5 Jer Gospod Gospod nad vojskama kad se dotakne zemlje, ona se rastapa i tuže svi koji žive na njoj, i razliva se sva kao reka i potapa se kao od reke misirske.
AMOS 9:6 On je sagradio sebi kleti na nebu i svod svoj osnovao na zemlji; zove vode morske i izliva ih po zemlji; ime Mu je Gospod.
AMOS 9:7 Niste li mi, sinovi Izrailjevi, kao sinovi etiopski? Govori Gospod; ne izvedoh li Izrailja iz zemlje misirske, a Filisteje iz Kaftora i Sirce iz Kira?
AMOS 9:8 Gle, oèi su Gospodnje upravljene na ovo grešno carstvo da ga zatresem sa zemlje; ali neæu sasvim zatrti dom Jakovljev, govori Gospod.
AMOS 9:9 Jer, evo, ja æu zapovediti i razmetaæu medju svim narodima dom Izrailjev kao što se razmeæe žito u rešetu da ni zrno ne padne na zemlju.
AMOS 9:10 Od maèa æe poginuti svi grešnici izmedju mog naroda, koji govore: Neæe doæi, niti æe nas zadesiti zlo.
AMOS 9:11 U to æu vreme podignuti opali šator Davidov, i zatvoriæu mu pukotine, i opraviæu mu šta je razvaljeno, i opet æu ga sagraditi kao što je bio pre,
AMOS 9:12 Da bi nasledili ostatak edomski i sve narode na koje se priziva ime moje, govori Gospod, koji èini ovo.
AMOS 9:13 Evo, idu dani, govori Gospod, kad æe oraè stizati žeteoca, i koji gazi groždje sejaèa, i gore æe kapati slatkim vinom, a svi æe se humovi rastapati.
AMOS 9:14 I povratiæu roblje naroda svog Izrailja, i opet æe sagraditi puste gradove i naseliæe se, i nasadiæe vinograde i piti vino iz njih, i naèiniæe vrtove i jesti rod iz njih.
AMOS 9:15 I posadiæu ih u zemlji njihovoj, i neæe se više išèupati iz zemlje svoje, koju im dadoh, govori Gospod Bog tvoj.

 



Webnet77.com