We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Jesus is faithful. Who can you trust so fully?

On the one hand, Christianity is the most exclusive religion imaginable. It insists that belief in Jesus Christ is absolutely necessary for salvation. Jesus is the only way. You must go to Him to get eternal life. On the other hand, Christianity is the most inclusive religion possible because it makes salvation accessible to everyone. Salvation is offered for all people through one Person. Whoever believes in Him will not perish. Anyone who receives or believes in Jesus will live forever with God. There are no racial, social, intellectual, or economic criteria that prevent anyone from joining God’s family. One of the problems with the other religions of the world is that they all smack of elitism… Only Christianity offers salvation to everyone as a free gift.
Philip Graham Ryken

FREE Online Serbian Bible. 1 Kings Chapter 14:1-31.

Main Index: Serbian Bible

 

1 Kings 14

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]

1KINGS 14:1 U to vreme razbole se Avija, sin Jerovoamov.
1KINGS 14:2 I Jerovoam reèe ženi svojoj: Ustani i preobuci se da te ne poznadu da si žena Jerovoamova; pa idi u Silom. Eto, onde je Ahija prorok, koji mi je kazao da æu biti car nad ovim narodom.
1KINGS 14:3 I ponesi deset hlebova i kolaèa i žban meda, pa otidi k njemu; on æe ti kazati šta æe biti od deteta.
1KINGS 14:4 I uèini tako žena Jerovoamova, i ustavši otide u Silom i udje u kuæu Ahijinu. Ahija, pak, ne mogaše videti, jer mu oèi behu potamnele od starosti.
1KINGS 14:5 Ali Gospod reèe Ahiji: Eto ide žena Jerovoamova da te pita za sina svog, jer je bolestan; ti joj kaži to i to; a kad ona dodje uèiniæe se da je druga.
1KINGS 14:6 I Ahija èuvši šuštanje nogu njenih kad udje na vrata, reèe: Hodi, ženo Jerovoamova; što se èiniš da si druga? Ja sam poslan k tebi da ti zlo kažem.
1KINGS 14:7 Idi, reci Jerovoamu: Ovako veli Gospod Bog Izrailjev: Što sam te podigao izmedju naroda i postavio te vodjom narodu svom Izrailju,
1KINGS 14:8 I otrvši carstvo od doma Davidovog dadoh tebi, a ti ne bi kao sluga moj David, koji je držao zapovesti moje i hodio za mnom svim srcem svojim èineæi samo što je pravo preda mnom;
1KINGS 14:9 Nego si radio gore od svih koji biše pre tebe, i otišao si i naèinio sebi druge bogove i likove livene da bi me dražio, pa si me bacio na ledja svoja;
1KINGS 14:10 Zato, evo, ja æu pustiti zlo na dom Jerovoamov, i istrebiæu Jerovoamu i ono što mokri uza zid, i uhvaæenog i ostavljenog u Izrailju, i dom æu Jerovoamov omesti kao što se mete da ga ne ostane ništa.
1KINGS 14:11 Ko Jerovoamov pogine u gradu, izješæe ga psi, a ko pogine u polju, izješæe ga ptice nebeske; jer Gospod reèe.
1KINGS 14:12 A ti ustani, idi kuæi svojoj; i kad stupiš nogama svojim u grad, odmah æe umreti dete.
1KINGS 14:13 I sav æe Izrailj plakati za njim, i pogrepšæe ga; jer æe on sam od doma Jerovoamovog doæi u grob, jer se na njemu samom u domu Jerovoamovom nadje nešto dobra pred Gospodom Bogom Izrailjevim.
1KINGS 14:14 A Gospod æe podignuti sebi cara nad Izrailjem, koji æe istrebiti dom Jerovoamov u onaj dan; da, šta? Sad veæ.
1KINGS 14:15 I udariæe Gospod Izrailja da æe se zaljuljati kao što se ljulja trska u vodi, i išèupaæe Izrailja iz ove dobre zemlje, koji je dao ocima njihovim, i razasuæe ih daleko preko reke zato što naèiniše sebi lugove gneveæi Gospoda.
1KINGS 14:16 I napustiæe Izrailja za grehe Jerovoamove, kojima je grešio i na greh naveo Izrailja.
1KINGS 14:17 Tada usta žena Jerovoamova i otide i dodje u Tersu; i kad stupi na prag kuæni umre dete.
1KINGS 14:18 I pogreboše ga i sav Izrailj plaka za njim po reèi Gospodnjoj, koju reèe preko sluge svog Ahije proroka.
1KINGS 14:19 A ostala dela Jerovoamova, kako je vojevao i kako je carovao, eno zapisana su u dnevniku careva Izrailjevih.
1KINGS 14:20 A carova Jerovoam dvadeset i dve godine; i poèinu kod otaca svojih, a Nadav, sin njegov zacari se na njegovo mesto.
1KINGS 14:21 A Rovoam, sin Solomunov, carovaše nad Judom; beše Rovoamu èetrdeset i jedna godina kad poèe carovati, i carova sedamnaest u Jerusalimu gradu, koji izabra Gospod izmedju svih plemena Izrailjevih da onde namesti ime svoje. Materi njegovoj beše ime Nama Amonka.
1KINGS 14:22 I Juda èinjaše što je zlo pred Gospodom; i gresima svojim kojim grešahu dražiše Ga veæma nego oci njihovi svim što èiniše.
1KINGS 14:23 Jer i oni naèiniše sebi visine i stupove i lugove na svakom visokom humu i pod svakim zelenim drvetom.
1KINGS 14:24 A beše i adžuvana u zemlji, i èinjahu sve gadove naroda koje beše isterao Gospod ispred sinova Izrailjevih.
1KINGS 14:25 A pete godine carovanja Rovoamovog dodje Sisak, car misirski, na Jerusalim.
1KINGS 14:26 I uze blago iz doma Gospodnjeg i blago iz doma carevog, sve to uze; i uze sve štitove zlatne koje je naèinio Solomun.
1KINGS 14:27 I na njihovo mesto naèini car Rovoam štitove od bronze, i predade ih starešinama nad stražarima, koji èuvahu vrata doma carevog.
1KINGS 14:28 I kad car idjaše u dom Gospodnji, nošahu ih stražari, a posle ih opet ostavljahu u riznicu svoju.
1KINGS 14:29 A ostala dela Rovoamova, i sve što je èinio, nije li zapisano u dnevniku careva Judinih?
1KINGS 14:30 A beše rat izmedju Rovoama i Jerovoama jednako.
1KINGS 14:31 I poèinu Rovoam kod otaca svojih, i bi pogreben kod otaca svojih u gradu Davidovom, A ime materi njegovoj beše Nama Amonka. A na mesto njegovo zacari se Avijam, sin njegov.

 



Webnet77.com