We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

According to the Bible, our repentance and faith are gifts of God to us; our conversion, our great change, occurs only by God’s grace.
Mark Dever

We evangelicals make the foolish mistake of thinking that when enough souls decide to make Jesus the Lord of their lives, that He will become the Lord of all things. The reality is that Jesus is already Lord over all things. His kingdom, strictly speaking, does not expand, for even now it knows no borders. He does not, therefore, engage in some sort of power sharing arrangement with other pretenders to His throne, whether they be false deities, or those who falsely worship them. His lordship is not something we accomplish. It is something we recognize and submit to. It is not something we negotiate; it is something we proclaim.
R.C. Sproul Jr.

FREE Online Serbian Bible. 2 Kings Chapter 7:1-20.

Main Index: Serbian Bible

 

2 Kings 7

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]

2KINGS 7:1 Tada reèe Jelisije: Èujte reè Gospodnju: Tako veli Gospod: Sutra æe u ovo doba biti mera belog brašna za sikal a dve mere jeèma za sikal na vratima samarijskim.
2KINGS 7:2 A vojvoda na kog se ruku car naslanjaše, odgovori èoveku Božijem i reèe: Da Gospod naèini okna na nebu, bi li moglo to biti? A Jelisije reèe: Eto, ti æeš videti svojim oèima, ali ga neæeš jesti.
2KINGS 7:3 A behu na vratima èetiri èoveka gubava, i rekoše jedan drugom: Što sedimo ovde da umremo?
2KINGS 7:4 Da kažemo: Da udjemo u grad, glad je u gradu, te æemo umreti onde: a da ostanemo ovde, opet æemo umreti; nego hajde da uskoèimo u logor sirski: ako nas ostave u životu, ostaæemo u životu, ako li nas pogube, poginuæemo.
2KINGS 7:5 I tako, ustavši u sumrak podjoše u logor sirski, i dodjoše do kraja logora sirskog, i gle, ne beše nikoga.
2KINGS 7:6 Jer Gospod uèini te se u logoru sirskom èu lupa kola i konja i velike vojske, te rekoše jedan drugom: Eto car je Izrailjev najmio na nas careve hetejske i careve misirske da udare na nas.
2KINGS 7:7 Te se podigoše i pobegoše po mraku ostavivši šatore svoje i konje svoje i magarce svoje i logor kao što je bio, i pobegoše radi duša svojih.
2KINGS 7:8 Pa kad dodjoše gubavci na kraj logora, udjoše u jedan šator, i najedoše se i napiše se, i pokupiše iz njega srebro i zlato i haljine, i otidoše te sakriše. Pa se vratiše i udjoše u drugi šator, pa pokupiše i iz njega, i otidoše te sakriše.
2KINGS 7:9 Tada rekoše medju sobom: Ne radimo dobro; ovaj je dan dan dobrih glasova; a mi æutimo. Ako ušèekamo do zore, stignuæe nas bezakonje. Zato sada hajde da idemo i javimo domu carevom.
2KINGS 7:10 I tako došavši dozvaše vratara gradskog i kazaše mu govoreæi: Idosmo u logor sirski, i gle, nema nikoga, ni glasa èoveèijeg; nego konji povezani i magarci povezani, i šatori kako su bili.
2KINGS 7:11 A on dozva ostale vratare, i javiše u dom carev.
2KINGS 7:12 A car ustavši po noæi reèe slugama svojim: Kazaæu vam sada šta su nam uèinili Sirci. Znaju da gladujemo, zato otidoše iz logora da se sakriju u polju govoreæi: Kad izidju iz grada, pohvataæemo ih žive i uæi æemo u grad.
2KINGS 7:13 A jedan od sluga njegovih odgovori i reèe: Da uzmemo pet ostalih konja što još ima u gradu; gle, to je sve što je ostalo od mnoštva konja izrailjskih; to je sve što nije izginulo od mnoštva konja izrailjskih; da pošaljemo da vidimo.
2KINGS 7:14 I uzeše dva konja kolska, koje posla car za vojskom sirskom, govoreæi: Idite i vidite.
2KINGS 7:15 I otidoše za njima do Jordana, i gle, po svemu putu beše puno haljina i sudova, koje pobacaše Sirci u hitnji. Tada se vratiše poslanici i javiše caru.
2KINGS 7:16 Tada izadje narod i razgrabi logor sirski; i beše mera belog brašna za sikal, i dve mere jeèma za sikal, po reèi Gospodnjoj.
2KINGS 7:17 I car postavi na vrata onog vojvodu, na kog se ruku naslanjaše, a narod ga izgazi na vratima, te umre, po reèi èoveka Božijeg, koju reèe kad car k njemu dodje.
2KINGS 7:18 Jer kad èovek Božji reèe caru: Dve mere jeèma za sikal i mera belog brašna za sikal biæe sutra u ovo doba na vratima samarijskim,
2KINGS 7:19 A onaj vojvoda odgovori èoveku Božijem govoreæi: Da Gospod naèini okna na nebu, bi li moglo biti šta kažeš? A Jelisije reèe: Ti æeš videti svojim oèima, ali ga neæeš jesti.
2KINGS 7:20 I zbi mu se to, jer ga izgazi narod na vratima, te umre.

 



Webnet77.com