We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

The two theologies thus conceive the plan of salvation in quite different terms. One makes salvation depend on the work of God, the other on a work of man; one regards faith as part of God's gift of salvation, the other as man's own contribution to salvation; one gives all the glory of saving believers to God, the other divides the praise between God, who, so to speak, built the machinery of salvation, and man, who by believing operated it.
J.I. Packer

The truly loving child of God, though he knows sin is there, hates that sin; it is a pain and misery to him, and he never makes the corruption of his heart as an excuse for the corruption of his life; he never pleads the evil of his nature, as an apology for the evil of his conduct. If any man can, in the least degree, clear himself from the conviction of his own conscience, on account of his daily failings, by pleading the evil of his heart, he is not one of the broken-hearted children of God; he is not one of the tried servants of the Lord, for they groan concerning sin, and carry it to God’s throne; they know it is in them – they do not, therefore, leave it, but seek with all their minds to keep it down, In order that it may not rise and carry them away.
C.H. Spurgeon

FREE Online Serbian Bible. 2 Chronicles Chapter 25:1-28.

Main Index: Serbian Bible

 

2 Chronicles 25

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]
[32]
[33]
[34]
[35]
[36]

2CHRON 25:1 Beše Amasiji dvadeset i pet godina kad poèe carovati, i carova dvadeset i devet godina u Jerusalimu. Materi mu beše ime Joadana iz Jerusalima.
2CHRON 25:2 On èinjaše što je pravo pred Gospodom, ali ne celim srcem.
2CHRON 25:3 I kad se utvrdi u carstvu, pobi sluge svoje koji ubiše cara oca njegovog.
2CHRON 25:4 Ali sinove njihove ne pogubi, nego uèini kako piše u zakonu, u knjizi Mojsijevoj, gde je zapovedio Gospod govoreæi: Oèevi da ne ginu za sinove, ni sinovi za oèeve, nego svaki za svoj greh neka gine.
2CHRON 25:5 Iza toga skupi Amasija narod Judin, i postavi po domovima otaèkim hiljadnike i stotinike po svoj zemlji Judinoj i Venijaminovoj, i izbroja ih od dvadeset godina i više, i nadje ih trista hiljada vojnika izbranih, koji nošahu koplje i štit.
2CHRON 25:6 I jošte najmi izmedju Izrailjaca sto hiljada hrabrih ljudi za sto talanata srebra.
2CHRON 25:7 Ali dodje mu èovek Božji i reèe: Care, da ne ide s tobom vojska izrailjska, jer Gospod nije s Izrailjcima niti sa sinovima Jefremovim.
2CHRON 25:8 Nego idi ti, i budi hrabar u boju; inaèe æe te oboriti Bog pred neprijateljem, jer Bog može i pomoæi i oboriti.
2CHRON 25:9 Tada reèe Amasija èoveku Božjem: A šta æe biti sa sto talanata što sam dao vojsci Izrailjevoj? A èovek Božji reèe: Ima Gospod da ti da više od toga.
2CHRON 25:10 I tako odvoji Amasija vojsku što mu beše došla od Jefrema da otidu u svoje mesto; a oni se vrlo rasrdiše na Judu, i vratiše se u svoje mesto s velikim gnevom.
2CHRON 25:11 A Amasija oslobodivši se povede narod svoj i otide u slanu dolinu, i pobi deset hiljada sinova Sirovih;
2CHRON 25:12 I deset hiljada živih zarobiše Judejci, i odvedoše ih na vrh stene, i pobacaše ih sa vrh stene da se svi raspadoše.
2CHRON 25:13 A vojnici koje Amasija posla natrag da ne idu s njim u boj, navališe na gradove Judine od Samarije do Vet-Orona, i pobiše po njima tri hiljade, i zapleniše velik plen.
2CHRON 25:14 A kad se vrati Amasija razbivši Idumeje, donese bogove sinova Sirovih, i postavi ih sebi za bogove, i klanjaše im se i kadjaše im.
2CHRON 25:15 Tada se razgnevi Gospod na Amasiju, i posla k njemu proroka, koji mu reèe: Zašto tražiš bogove tog naroda, koji ne izbaviše svoj narod iz tvoje ruke?
2CHRON 25:16 I kad govoraše caru, on mu reèe: Jesi li postavljen caru za savetnika? Prestani; zašto da pogineš? I tako presta prorok, ali reèe: Znam da te je Bog naumio istrebiti kad to radiš a ne slušaš savet moj.
2CHRON 25:17 Tada smisli Amasija, car Judin, i posla k Joasu sina Joahaza sina Jujevog, caru Izrailjevom, i poruèi: Hodi da se ogledamo.
2CHRON 25:18 A Joas car Izrailjev posla k Amasiji caru Judinom i poruèi mu: Trn na Livanu posla ka kedru na Livanu, i poruèi: Daj svoju kæer sinu mom za ženu. Ali naidje zverje livansko i izgazi trn.
2CHRON 25:19 Veliš, pobio si Edomce, pa se ponese srce tvoje, i tražiš slave; sedi kod kuæe svoje; zašto bi se zapletao u zlo da padneš i ti i Juda s tobom?
2CHRON 25:20 Ali ne posluša Amasija, jer od Gospoda to bi da ih da u ruke neprijatelju, što tražiše bogove edomske.
2CHRON 25:21 I otide Joas car Izrailjev, i ogledaše se, on i Amasija car Judin, u Vet-Semesu Judinom.
2CHRON 25:22 Ali Judu razbi Izrailj, te pobegoše svaki ka svom šatoru.
2CHRON 25:23 A Amasiju cara Judinog, sina Joasa sina Joahazovog, uhvati Joas car Izrailjev u Vet-Semesu, i odvede ga u Jerusalim; i obori zid jerusalimski od vrata Jefremovih do vrata na uglu, èetiri stotine lakata.
2CHRON 25:24 I uze sve zlato i srebro i sve posudje što se nadje u domu Božijem u Ovid-Edoma i u riznici doma carskog, i taoce, pa se vrati u Samariju.
2CHRON 25:25 I požive Amasija sin Joasov car Judin po smrti Joasa sina Joahaza cara Izrailjevog petnaest godina.
2CHRON 25:26 A ostala dela Amasijina prva i poslednja, eto nisu li zapisana u knjizi o carevima Judinim i Izrailjevim?
2CHRON 25:27 I pošto Amasija odstupi od Gospoda, digoše bunu na nj u Jerusalimu, a on pobeže u Lahis. Ali poslaše za njim u Lahis, i ubiše ga onde.
2CHRON 25:28 I donesoše ga na konjima i pogreboše ga kod otaca njegovih u gradu Judinom.

 



Webnet77.com