We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

God's whole being is present in every part of space, or at every point in space, it is also necessary to say that God cannot be contained by any space, no matter how large (Wayne Grudem and Jeff Purswell).
Other Authors

Between the two comings of Jesus, believers experience what is often called the tension between the already and the not yet. Jesus’ followers can look back and see that D-day, the decisive strike, has already occurred and now guarantees thorough defeat of the enemy. Nevertheless, the time after the first coming and before the second coming involves ongoing warfare with the spiritual forces of darkness and their terrestrial supporters. V-day has not yet arrived, and so the potential for setbacks and defeats still exists. All too often, God’s people succumb to temptation and score a victory for the enemies of God. Still, the decisive strike at the first coming of Jesus guarantees ultimate victory at the second, and Jesus’ followers fight the good fight with assurance that God who has begun a good work at the first coming of Jesus will bring it to completion at the second.
Dean Ulrich

FREE Online Serbian Bible. Jeremiah Chapter 33:1-26.

Main Index: Serbian Bible

 

Jeremiah 33

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]
[32]
[33]
[34]
[35]
[36]
[37]
[38]
[39]
[40]
[41]
[42]
[43]
[44]
[45]
[46]
[47]
[48]
[49]
[50]
[51]
[52]

JER 33:1 I dodje reè Gospodnja Jeremiji drugi put dok još beše zatvoren u tremu od tamnice, govoreæi:
JER 33:2 Ovako veli Gospod koji èini to, Gospod koji udešava i potvrdjuje to, kome je ime Gospod:
JER 33:3 Zovi me, i odazvaæu ti se, i kazaæu ti velike i tajne stvari, za koje ne znaš.
JER 33:4 Jer ovako veli Gospod Bog Izrailjev za domove ovog grada i za domove careva Judinih koji æe se razvaliti opkopima i maèem,
JER 33:5 I za one koji dodjoše da se biju s Haldejcima, ali æe ih napuniti mrtvim telesima ljudi koje æu pobiti u gnevu svom i u jarosti svojoj odvrativši lice svoje od toga grada za svu zloæu njihovu;
JER 33:6 Evo, ja æu ga isceliti i zdravlje mu dati, isceliæu ih i pokazaæu im obilje mira, postojanog mira.
JER 33:7 Jer æu povratiti roblje Judino i roblje Izrailjevo, i sazidaæu ih kao pre.
JER 33:8 I oèistiæu ih od svakog bezakonja njihova kojim mi sagrešiše, i oprostiæu im sva bezakonja njihova, kojima mi sagrešiše i kojima se odmetnuše od mene.
JER 33:9 I biæe mi milo ime i hvala i slava u svih naroda na zemlji koji æe èuti za sve dobro što æu im uèiniti, i uplašiæe se i drhtaæe radi svega dobra i radi svega mira što æu im ja dati.
JER 33:10 Ovako veli Gospod: Na ovom mestu, za koje vi velite da je pusto i nema u njemu ni èoveka ni živinèeta, u gradovima Judinim i po ulicama jerusalimskim opustelim da nema èoveka ni stanovnika ni živinèeta, opet æe se èuti
JER 33:11 Glas radostan i glas veseo, glas ženikov i glas nevestin, glas onih koji æe govoriti: Slavite Gospoda nad vojskama, jer je dobar Gospod, jer je do veka milost Njegova; koji æe prinositi prinose zahvalne u domu Gospodnjem; jer æu vratiti roblje ove zemlje kao što je bilo pre, govori Gospod.
JER 33:12 Ovako veli Gospod nad vojskama: Na ovom mestu pustom, gde nema èoveka ni živinèeta, i u svim gradovima njegovim opet æe biti torovi pastirski da poèivaju stada.
JER 33:13 U gradovima po gorama, u gradovima po ravnici i u gradovima južnim i u zemlji Venijaminovoj i oko Jerusalima i po gradovima Judinim opet æe prolaziti stada ispod ruku brojaèevih, veli Gospod.
JER 33:14 Evo, idu dani, govori Gospod, kad æu izvršiti ovu dobru reè koju rekoh za dom Izrailjev i za dom Judin.
JER 33:15 U te dane i u to vreme uèiniæu da proklija Davidu klica prava, koja æe èiniti sud i pravdu na zemlji.
JER 33:16 U te dane spašæe se Juda, i Jerusalim æe stajati bez straha, i zvaæe se: Gospod pravda naša.
JER 33:17 Jer ovako veli Gospod: Neæe nestati Davidu èoveka koji bi sedeo na prestolu doma Izrailjevog.
JER 33:18 Na sveštenicima Levitima neæe nestati preda mnom èoveka koji bi prinosio žrtvu paljenicu i palio dar i klao žrtvu do veka.
JER 33:19 Po tom dodje reè Gospodnja Jeremiji govoreæi:
JER 33:20 Ovako veli Gospod: Ako možete ukinuti zavet moj za dan i zavet moj za noæ da ne bude dana ni noæi na vreme,
JER 33:21 Onda æe se ukinuti i moj zavet s Davidom, slugom mojim, da nema sina koji bi carovao na prestolu njegovom, i s Levitima sveštenicima slugama mojim.
JER 33:22 Kao što se ne može izbrojati vojska nebeska ni izmeriti pesak morski, tako æu umnožiti seme Davida sluge svog i Levita sluga svojih.
JER 33:23 Opet dodje reè Gospodnja Jeremiji govoreæi:
JER 33:24 Nisi li video šta reèe taj narod govoreæi: Dve porodice, koje beše izabrao Gospod, odbaci ih? I ruže moj narod kao da veæ nije narod pred njima.
JER 33:25 Ovako veli Gospod: Ako nisam postavio zavet svoj za dan i za noæ i uredbe nebesima i zemlji,
JER 33:26 Onda æu i seme Jakovljevo i Davida sluge svog odbaciti da ne uzimam od semena njegovog one koji æe vladati semenom Avramovim, Isakovim i Jakovljevim; jer æu povratiti roblje njihovo i smilovaæu se na njih.

 



Webnet77.com