We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Nearly all the wisdom we possess, that is to say, true and sound wisdom, consists of two parts: the knowledge of God and of ourselves. But, while joined by many bonds, which one precedes and brings forth the other is not easy to discern… the knowledge of ourselves not only arouses us to seek God, but also, as it were, leads us by the hand to find Him… [But] it is certain that man never achieves a clear knowledge of himself unless he has first looked upon God's face, and then descends from contemplating him to scrutinize himself.
John Calvin

Legalism is the improper emphasis on works in our relationship to God. It focuses on the manifestations of spirituality that can be measured by number, frequency, duration, amount, and so forth. No one has the authority to force upon themselves or anyone else external measurements of spirituality that have no scriptural basis.
Donald S. Whitney

FREE Online Serbian Bible. Revelation Chapter 3:1-22.

Main Index: Serbian Bible

 

Revelation 3

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]

REV 3:1 I andjelu sardske crkve napiši: Tako govori Onaj što ima sedam Duhova Božijih, i sedam zvezda: znam tvoja dela, da imaš ime da si živ, a mrtav si.
REV 3:2 Straži, i utvrdjuj ostale koji hoæe da pomru; jer ne nadjoh tvoja dela savršena pred Bogom svojim.
REV 3:3 Opominji se dakle, kako si primio i kako si èuo, i drži i pokaj se. Ako li ne uzastražiš, doæi æu na tebe kao lupež, i neæeš èuti u koji æu èas doæi na tebe.
REV 3:4 Ali imaš malo imena i u Sardu, koji ne opoganiše svojih haljina, i hodiæe sa mnom u belima, jer su dostojni.
REV 3:5 Koji pobedi on æe se obuæi u haljine bele, i neæu izbrisati ime njegovo iz knjige života, i priznaæu ime njegovo pred Ocem svojim i pred andjelima Njegovim.
REV 3:6 Ko ima uho neka èuje šta govori Duh crkvama.
REV 3:7 I andjelu filadelfijske crkve napiši: Tako govori Sveti i Istiniti, koji ima kljuè Davidov, koji otvori i niko ne zatvori, koji zatvori i niko ne otvori.
REV 3:8 Znam tvoja dela; gle, dadoh pred tobom vrata otvorena, i niko ih ne može zatvoriti; jer imaš malo sile, i držao si moju reè, i nisi se odrekao imena mog.
REV 3:9 Evo dajem one iz zbornice sotonine koji govore da su Jevreji i nisu, nego lažu; evo æu ih uèiniti da dodju i da se poklone pred nogama tvojim, i da poznadu da te ja ljubim.
REV 3:10 Jer si održao reè trpljenja mog, i ja æu tebe saèuvati od èasa iskušenja, koji æe doæi na sav vasioni svet da iskuša one koji žive na zemlji.
REV 3:11 Evo æu doæi brzo: drži šta imaš, da niko ne uzme venac tvoj.
REV 3:12 Koji pobedi uèiniæu ga stubom u crkvi Boga svog, i više neæe iziæi napolje; i napisaæu na njemu ime Boga svog, i ime novog Jerusalima, grada Boga mog, koji silazi s neba od Boga mog, i ime moje novo.
REV 3:13 Ko ima uho neka èuje šta govori Duh crkvama.
REV 3:14 I andjelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Poèetak stvorenja Božijeg:
REV 3:15 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruæ. O da si studen ili vruæ!
REV 3:16 Tako, buduæi mlak, i nisi ni studen ni vruæ, izbljuvaæu te iz usta svojih.
REV 3:17 Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesreæan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go.
REV 3:18 Savetujem te da kupiš u mene zlato žeženo u ognju, da se obogatiš; i bele haljine, da se obuèeš, i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti oènom pomaži oèi svoje da vidiš.
REV 3:19 Ja koje god ljubim one i karam i pouèavam; postaraj se dakle, i pokaj se.
REV 3:20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko èuje glas moj i otvori vrata, uæi æu k njemu i veèeraæu s njime, i on sa mnom.
REV 3:21 Koji pobedi daæu mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.
REV 3:22 Ko ima uho neka èuje šta govori Duh crkvama.

 



Webnet77.com