We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Therefore when the trial comes (and often remains), we understand that while in the trial we are being firmly held in His wise and loving arms. As the trial humbles us, it manifests a weakness in us that causes us to cast a greater dependence on Him. We are forever weaned of our self-sufficiency and our self-reliance and learn to trust in His resources and not our own. God provides perfectly measured, sufficient grace (His divine assistance through the Holy Spirit) enabling us to remain in the trial with our faith intact. We are enabled to depend more on His strength and not our own. And we are enabled to trust Him for the working of Christlikeness in our lives (Jas. 1:2-4).
Randy Smith

FREE Online Serbian Bible. Revelation Chapter 6:1-17.

Main Index: Serbian Bible

 

Revelation 6

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]

REV 6:1 I videh kad otvori Jagnje jedan od sedam peèata, i èuh jednu od èetiri životinje gde govori kao glas gromovni: Dodji i vidi.
REV 6:2 I videh, i gle, konj beo, i onaj što sedjaše na njemu imaše strelu; i njemu se dade venac, i izidje pobedjujuæi, i da pobedi.
REV 6:3 I kad otvori drugi peèat, èuh drugu životinju gde govori: Dodji i vidi.
REV 6:4 I izidje drugi konj ridj, i onome što sedjaše na njemu dade se da uzme mir sa zemlje, i da ubija jedan drugog, i dade mu se maè veliki.
REV 6:5 I kad otvori treæi peèat, èuh treæu životinju gde govori: Dodji i vidi. I videh, i gle, konj vran, i onaj što sedjaše na njemu imaše merila u ruci svojoj.
REV 6:6 I èuh glas izmedju èetiri životinje gde govori: Oka pšenice za groš, i tri oke jeèma za groš; a ulja i vina neæe biti.
REV 6:7 I kad otvori èetvrti peèat, èuh glas èetvrte životinje gde govori: Dodji i vidi.
REV 6:8 I videh, i gle, konj bled, i onome što sedjaše na njemu beše ime smrt, i pakao idjaše za njim; i njemu se dade oblast na èetvrtom delu zemlje da ubije maèem i gladju i smræu i zverinjem zemaljskim.
REV 6:9 I kad otvori peti peèat, videh pod oltarom duše pobijenih za reè Božiju i za svedoèanstvo koje imahu.
REV 6:10 I povikaše glasom velikim govoreæi: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krv našu na onima što žive na zemlji?
REV 6:11 I dane biše svakome od njih haljine bele, i reèeno im bi da poèinu još malo vremena, dokle se navrše i drugari njihovi i braæa njihova, koji valja da budu pobijeni kao i oni.
REV 6:12 I videh kad otvori šesti peèat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreæa od kostreti, i mesec posta kao krv;
REV 6:13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
REV 6:14 I nebo se izmaèe kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
REV 6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po peæinama i po kamenjacima gorskim;
REV 6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
REV 6:17 Jer dodje veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?

 



Webnet77.com