We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

Having convictions can be defined as being so thoroughly convinced that Christ and His Word are both objectively true and relationally meaningful that you act on your beliefs regardless of the consequences.
Josh McDowell

FREE Online Serbian Bible. Revelation Chapter 11:1-19.

Main Index: Serbian Bible

 

Revelation 11

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]

REV 11:1 I dade mi se trska kao palica govoreæi: Ustani i izmeri crkvu Božiju i oltar, i one što se klanjaju u njoj;
REV 11:2 A portu što je izvan crkve, izbaci napolje, niti je meri, jer je dana neznabošcima; i grad sveti gaziæe èetrdeset i dva meseca.
REV 11:3 I daæu dvojici svojih svedoka, i proricaæe hiljadu i dvesta i šezdeset dana obuèeni u vreæe.
REV 11:4 Ovi su dve masline i dva žiška što stoje pred Gospodarem zemaljskim.
REV 11:5 I ako im ko nepravdu uèini, oganj izlazi iz usta njihovih, i poješæe neprijatelje njihove; i ko bude hteo da im uèini nažao onaj valja da bude ubijen.
REV 11:6 I ovi æe imati vlast da zatvore nebo, da ne padne dažd na zemlju u dane njihovog proricanja; i imaæe vlast nad vodama da ih pretvaraju u krv, i da udare zemlju svakom mukom, kadgod budu hteli.
REV 11:7 I kad svrše svedoèanstvo svoje, onda æe zver što izlazi iz bezdana uèiniti s njima rat, i pobediæe ih i ubiæe ih.
REV 11:8 I telesa njihova ostaviæe na ulici grada velikog, koji se duhovno zove Sodom i Misir, gde i Gospod naš razapet bi.
REV 11:9 I gledaæe neki od naroda i plemena i jezika i kolena telesa njihova tri dana i po, i neæe dati da se njihova telesa metnu u grobove.
REV 11:10 I koji žive na zemlji, obradovaæe se i razveseliæe se za njih, i slaæe dare jedan drugom, jer ova dva proroka muèiše one što žive na zemlji.
REV 11:11 I posle tri dana i po duh života od Boga udje u njih; i staše oba na noge svoje, i strah veliki napade na one koji ih gledahu.
REV 11:12 I èuše glas veliki s neba, koji im govori: Izidjite amo. I izidjoše na nebo na oblacima, i videše ih neprijatelji njihovi.
REV 11:13 I u taj èas zatrese se zemlja vrlo, i deseti deo grada pade, i tresenje zemlje pobi sedam hiljada imena èoveèijih; i ostali se uplašiše, i daše slavu Bogu nebeskom.
REV 11:14 Zlo drugo prodje, evo zlo treæe ide brzo.
REV 11:15 I sedmi andjeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreæi: Posta carstvo sveta Gospoda našeg i Hrista Njegovog, i carovaæe va vek veka.
REV 11:16 I dvadeset i èetiri starešine koje sedjahu pred Bogom na prestolima svojim, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.
REV 11:17 Govoreæi: Hvalimo Te, Gospode Bože Svedržitelju, koji jesi, i beše, i biæeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.
REV 11:18 I neznabošci se progneviše, i dodje gnev Tvoj i vreme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama Tvojim, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena Tvog, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše.
REV 11:19 I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se æivot zaveta Njegovog u crkvi Njegovoj; i biše sevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.

 



Webnet77.com