We Love God!

God: "I looked for someone to take a stand for me, and stand in the gap" (Ezekiel 22:30)

For me, true contentment on earth means asking less of this life because more is coming in the next. Godly contentment is great gain. Heavenly gain. Because God has created the appetites in your heart, it stands to reason that He must be the consummation of that hunger. Yes, heaven will galvanize your heart if you focus your faith not on a place of glittery mansions, but on a Person, Jesus, who makes heaven a home.
Joni Eareckson Tada

Where there is no sanctification of life, there is no real faith in Christ. True faith works by love. It constrains a man to live unto the Lord from a deep sense of gratitude for redemption. It makes him feel that he can never do too much for Him that died for him. Being much forgiven, he loves much. He whom the blood cleanses, walks in the light. He who has real lively hope in Christ, purifies himself even as He is pure… The faith which has not a sanctifying influence on the character is no better than the faith of devils.
J.C. Ryle

FREE Online Serbian Bible. Acts Chapter 21:1-40.

Main Index: Serbian Bible

 

Acts 21

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]

ACTS 21:1 I kad bi te se odvezosmo otrgnuvši se od njih, iduæi pravo dodjosmo u Ko, i drugi dan u Rod i odande u Pataru.
ACTS 21:2 I našavši ladju koja polazi u Finikiju, udjosmo i odvezosmo se.
ACTS 21:3 A kad nam se ukaza Kipar, ostavismo ga nalevo, i plovljasmo u Siriju, i stadosmo u Tiru; jer onde valjaše da se istovari ladja.
ACTS 21:4 I našavši uèenike ostasmo onde sedam dana: oni Pavlu govorahu Duhom da ne ide gore u Jerusalim.
ACTS 21:5 A kad bi te mi dane navršismo, izišavši idjasmo, i praæahu nas svi sa ženama i decom do iza grada, i kleknuvši na bregu pomolismo se Bogu.
ACTS 21:6 I oprostivši se jedan s drugim udjosmo u ladju; a oni se vratiše svojim kuæama.
ACTS 21:7 A mi poèevši plovljenje od Tira, dodjosmo u Ptolemaidu; i pozdravivši se s braæom ostasmo kod njih jedan dan.
ACTS 21:8 A sutradan pošavši Pavle i koji bejasmo s njim dodjosmo u Æesariju; i ušavši u kuæu Filipa jevandjelista, koji beše jedan od sedam djakona, ostasmo u njega.
ACTS 21:9 I ovaj imaše èetiri kæeri devojke koje proricahu.
ACTS 21:10 Stojeæi mi pak onde mnogo dana, dodje odozgo iz Judeje jedan prorok, po imenu Agav;
ACTS 21:11 I došavši k nama uze pojas Pavlov i svezavši svoje ruke i noge reèe: Tako veli Duh Sveti: Èoveka kog je ovaj pojas, ovako æe ga svezati u Jerusalimu Jevreji, i predaæe ga u ruke neznabožaca.
ACTS 21:12 I kad èusmo ovo, molismo i mi i ondašnji da ne ide gore u Jerusalim.
ACTS 21:13 A Pavle odgovori i reèe: Šta èinite te plaèete i cepate mi srce? Jer ja ne samo svezan biti hoæu, nego i umreti u Jerusalimu gotov sam za ime Gospoda Isusa.
ACTS 21:14 A kad ga ne mogasmo odvratiti, umukosmo rekavši: Volja Božja neka bude.
ACTS 21:15 A posle ovih dana spremivši se izidjosmo u Jerusalim.
ACTS 21:16 A dodjoše s nama i neki uèenici iz Æesarije vodeæi sa sobom nekog Mnasona iz Kipra, starog uèenika, u kog bismo mi stajali.
ACTS 21:17 I kad dodjosmo u Jerusalim, primiše nas braæa ljubazno.
ACTS 21:18 A sutradan otide Pavle s nama k Jakovu, i dodjoše sve starešine.
ACTS 21:19 I pozdravivši se s njima kazivaše sve redom šta uèini Bog u neznabošcima njegovom službom.
ACTS 21:20 A oni èuvši hvaljahu Boga i rekoše mu: Vidiš li, brate! Koliko je hiljada Jevreja koji verovaše, i svi teže na stari zakon.
ACTS 21:21 A doznali su za tebe da uèiš otpadanju od zakona Mojsijevog sve Jevreje koji žive medju neznabošcima, kazujuæi da im ne treba obrezivati dece svoje, niti držati obièaje otaèke.
ACTS 21:22 Šta æemo dakle sad? Narod æe se sabrati jamaèno; jer æe èuti da si došao.
ACTS 21:23 Ovo dakle uèini šta ti kažemo: u nas imaju èetiri èoveka koji su se zavetovali Bogu;
ACTS 21:24 Ove uzmi i oèisti se s njima, i potroši na njih neka ostrižu glave svoje, i svi æe doznati da ono što su èuli za tebe ništa nije, nego da i sam držiš zakon i živiš po njemu.
ACTS 21:25 A za neznabošce koji verovaše mi poslasmo presudivši da oni takvo ništa ne drže osim da se èuvaju od priloga idolskih, i od krvi, i od udavljenog, i od kurvarstva.
ACTS 21:26 Tada Pavle uze one ljude, i sutradan oèistivši se s njima, udje u crkvu, i pokaza kako izvršuje dane oèišæenja dokle se ne prinese žrtva za svakog njih.
ACTS 21:27 A kad htede da se navrši sedam dana, videvši ga u crkvi oni Jevreji što behu iz Azije, pobuniše sav narod, i metnuše ruke na nj.
ACTS 21:28 Vièuæi: Pomagajte, ljudi Izrailjci! Ovo je èovek koji protiv naroda i zakona i protiv ovog mesta uèi sve svuda; pa još i Grke uvede u crkvu i opogani sveto mesto ovo.
ACTS 21:29 Jer behu videli s njim u gradu Trofima iz Efesa, kog mišljahu da je uveo Pavle u crkvu.
ACTS 21:30 I sav se grad podiže, i navali narod sa sviju strana, i uhvativši Pavla vucijahu ga napolje iz crkve; i odmah se zatvoriše vrata.
ACTS 21:31 A kad hteše da ga ubiju, dodje glas gore k vojvodi od èete da se pobuni sav Jerusalim.
ACTS 21:32 A on odmah uzevši vojnike i kapetane dotrèa na njih. A oni videvši vojvodu i vojnike prestaše biti Pavla.
ACTS 21:33 A vojvoda pristupivši uze ga, i zapovedi da ga metnu u dvoje verige, i pitaše ko je i šta je uèinio.
ACTS 21:34 A jedan vikaše jedno, a drugi drugo po narodu. A kad ne može od bune ništa da razume upravo, zapovedi da ga odvedu u logor.
ACTS 21:35 A kad bi na basamacima, moraše ga vojnici nositi sile radi naroda.
ACTS 21:36 Jer za njim prista mnoštvo naroda koji vikahu: Pogubi ga.
ACTS 21:37 A kad htede Pavle da udje u logor, reèe vojvodi: Je li mi slobodno govoriti šta tebi? A on reèe: Zar umeš grèki?
ACTS 21:38 Nisi li ti Misirac koji pre ovih dana podbuni i izvede u pustinju èetiri hiljade hajduka?
ACTS 21:39 A Pavle reèe: Ja sam èovek Jevrejin iz Tarsa, gradjanin poznatog grada u Kilikiji; nego te molim dopusti mi da govorim k narodu.
ACTS 21:40 A kad mu dopusti, stade Pavle na basamacima i mahnu rukom na narod; i kad posta velika tišina progovori jevrejskim jezikom govoreæi:

 



Webnet77.com